«Μονομαχία» με φόντο το Λιγκ Καπ!

Ο τελικός του Λιγκ Καπ Αγγλίας έφτασε και η Λίβερπουλ με την Κάρντιφ θα «μονομαχήσουν» στην αρένα του «Γουέμπλεϊ» με στόχο το ποιος θα ανέβει τα… 107 σκαλιά προς την εξέδρα για την απονομή!

Η Λίβερπουλ είναι η πολυνίκης του θεσμού με εφτά τρόπαια, ωστόσο έχει να πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός εγχώριου τίτλου από το 1996, και έτσι οι παίκτες του Κένι Νταλγκλίς έχουν πολλούς λόγους για να δώσουν «μάχη» απέναντι στην Κάρντιφ, η οποία φτάνει για πρώτη φορά στον τελικό.

Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού είναι η συνάντηση της οικογένειας Τζέραρντ στον αγωνιστικό χώρο,

καθώς ο αρχηγός των «ρεντς», Στίβεν, θα αντιμετωπίσει ως αντίπαλο τον ξάδερφο του, Άντον!

Μάλιστα, ο… λιγότερο διάσημος Τζέραρντ, ο Άντον, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά για την συνάντηση του με τον ξάδερφο του: «Αν κάνει κούρσα μπροστά μου στο 90’ θα τον κλαδέψω»!

Αγωνιστικά, ο Κένι Νταλγκλίς δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, και έτσι οι «ρεντς» θα παραταχθούν πάνοπλοι, με τους Κάρολ, Σουάρεζ και Μπέλαμι να βρίσκονται στην επιθετική τριάδα, με τον πατέρα του Ουαλού άσου να υποστηρίζει την… Κάρντιφ!

Η Λίβερπουλ έφτασε στον τελικό, αποκλείοντας τις Έξετερ, Μπράιτον, Στόουκ, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι.

Από την άλλη, η Κάρντιφ θα αγωνιστεί δίχως άγχος απέναντι στη Λίβερπουλ, με τον Μάλκι ΜακΚέι να υπολογίζει σε όλους τους ποδοσφαιριστές του, με τον Μίλερ να αποτελεί την «αιχμή» του δόρατος για τους Ουαλούς.

Για να φτάσει στον τελικό, η Κάρντιφ απέκλεισε τις Όξφορντ, Χάντερσφιλντ, Λέστερ, Μπέρνλι, Μπλάκμπερν και Κρίσταλ Πάλας.

Η «χρυσή βίβλος» του Λιγκ Καπ:

Λίβερπουλ-7

Άστον Βίλα-4

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τότεναμ, Τσέλσι, Νότιγχαμ Φόρεστ-4

Λέστερ-3

Άρσεναλ, Νόργουιτς, Μπέρμιγχαμ, Μάντσεστερ Σίτι, Γουλβς-2

Γουέστ Μπρομ, Μίντλεσμπρο, ΚΠΡ, Λιντς, Στόουκ, Λούτον, Σέφιλντ Γουέντσντεϊ, Σουίντον, Όξφορντ, Μπλάκμπερν-1

Keywords
Τυχαία Θέματα