Μαυρωτάς: «Προλυμπιακό χωρίς καρδιοχτύπι...»

Την στιγμή της πρόκρισης και την αδικία του συστήματος πρόκρισης της εθνικής ομάδας πόλο στους Ολυμπιακούς Αγωνες σχολίασε o Γιώργος Μαυρωτάς.

Με δηλώσεις του στον Novasport FM τόνισε: «Προλυμπιακό χωρίς καρδιοχτύπι είναι σκορδαλιά χωρίς σκόρδο και τα έχουμε ξαναπεράσει αυτά και στο Ανόβερο σε προηγούμενη Ολυμπιάδα. Το προλυμπιακό είναι από τα πιο ψυχοφθόρα τουρνουά, είναι η στιγμή που προσπαθείς να γίνεις

το επίκεντρο του κόσμου και το συναίσθημα όταν μπεις στους Ολυμπιακούς ήταν το πιο σημαντικό στην καριέρα μου».

Ο Μαυρωτάς με πέντε ολυμπιακές συμμετοχές αναφέρθηκε κάι στην εθνική γυναικών καθώς και στην ελπίδα μιας διάκρισης στο Λονδίνο: «Εχουν σειρά τα κορίτσια με πολύ δύσκολη αποστολή στην Τεργέστη που πρέπει να πιάσουν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους παρότι είναι παγκόσμιες πρωταθλήτριες. Μακάρι να πάει με δύο ομάδες το ελληνικό πόλο στο Λονδίνο, θα το απογειώσει στην συνείδηση του υγιούς Έλληνα φιλαθλου. Σαν άθλημα έχουμε συνηθίσει στην... νηστεία.

Τώρα μπαίνει το στοίχημα για το Λονδίνο. Η εθνική μας είναι ομάδα ενθουσιασμού και εμπειρίας και στο Λονδίνο θα έχουν μια ευκαιρία να επαναλάβουν στιγμές όπως εκείνες της 4αδας στην Αθήνα το 2004 ή της 6άδας στην Ατλάντα το 1996. Ο αθλητισμός ειναι το υποσύστημα που κρατά ακόμα σε ένα συστημα που καταρέει».

Keywords
Τυχαία Θέματα