Λονδίνο 2012: Δήμογλου και Καραγιάννη στη βρετανική πρωτεύουσα

Δύο από τα κορυφαία ονόματα του γυναικείου κλασσικού αθλητισμού, η Ανθή Καραγιάννη και η Αλεξάνδρα Δήμογλου, θα είναι παρούσες στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Οι δύο αθλήτριες, που «έλαμψαν» με τις αγωνιστικές τους επιδόσεις τόσο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας όσο και σε αυτούς του Πεκίνου, πήραν ονομαστικές προσκλήσεις από τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC) για τη διοργάνωση της βρετανικής πρωτεύουσας, μαζί με ακόμη δύο αθλητές του στίβου και τρεις της κολύμβησης.

Συγκεκριμένα, εκτός των Δήμογλου και Καραγιάννη, στο Λονδίνο θα βρεθούν οι Νίκος Καπλάνης, Παντελής Καλόγερος (στίβος), Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, Ανδρέας Κατσαρός και Μαρία Καλπακίδου (κολύμβηση).

Η Δήμογλου, κάτοχος τριών μεταλλίων από του Αγώνες του Πεκίνου, θα συμμετάσχει στα 100, 200 και 400 μέτρα κατηγορίας T13, η Ανθή Καραγιάννη (τέσσερα μετάλλια σε Αθήνα και Πεκίνο) στο μήκος κατηγορίας F13, ο Καπλάνης στο δίσκο και την κορίνα κατηγορίας F51, ενώ ο Καλόγερος στο δίσκο κατηγορίας F51. Αντίστοιχα, στην κολύμβηση, οι Κατσαρός και Ταξιλδάρης έλαβαν ονομαστικές προσκλήσεις για τα 50μ. ύπτιο κατηγορίας S1, ενώ η Καλπακίδου για τα 50μ. ύπτιο κατηγορίας S2.

Με τις επτά ονομαστικές προσκλήσεις, ο αριθμός των αθλητών και αθλητριών για τους Αγώνες του Λονδίνου, έφτασε τους 61 (48 άνδρες - 13 γυναίκες).

Keywords
Τυχαία Θέματα