Λανουά, ο... δεύτερος

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Μετά τα όσα έγιναν στο παιχνίδι με την Πολωνία, στην πρεμιέρα, ήρθαν χθες (12/6) και τα σφυρίγματα του Λανουά και έδεσε το… γλυκό.

Η Εθνική ήταν κακή στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με αντίπαλο την Τσεχία, ωστόσο κανείς δεν μπορεί ν’ αφήσει στην άκρη τα φαλτσοσφυρίγματα του Στεφάν Λανουά.

Ο διαιτητής ανήκει στην αφρόκρεμα των Γάλλων διαιτητών, ωστόσο αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό για να περάσει απαρατήρητος – όπως πρέπει να συμβαίνει με κάθε διαιτητή – από το παιχνίδι μεταξύ της Εθνικής ομάδας

της χώρας μας και της αντίστοιχης της Τσεχίας.

Ο Λανουά και η παρέα του υπέπεσαν σε πολλά λάθη, με μεγαλύτερο αυτό της φάσης της ακύρωσης του γκολ του Γιώργου Φωτάκη. Στο 41’ ο μέσος του ΠΑΟΚ παραβίασε την εστία του Τσεχ, ωστόσο ανακάλυψαν οφσάιντ, καθώς εξείχε το χέρι του (το οποίο στη συνέχεια μαζεύει).

Δεκαπέντε φορές είδα το ριπλεί μετά το ματς και το ίδιο έκανα και πριν μερικά λεπτά. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι είναι ή δεν είναι οφσάιντ ο Φωτάκης. Φαίνεται να είναι, αλλά δεν είναι απόλυτα βέβαιο και η αμφιβολία είναι υπέρ του επιθετικού. Φαίνεται πως ο Λανουά και οι φίλοι του απουσίαζαν, όμως, από το μάθημα διαιτησίας εκείνη την ώρα. Είχαν πάει, μάλλον, να παίξουν φλιπεράκια, δίπλα στον Σικουάνα και έτσι αποφάσισαν να διακόψουν το ματς και να ακυρώσουν το γκολ.

«Ανακάλυψαν», επίσης, άλλα δύο οφσάιντ σε Γκέκα και Σαλπιγγίδη, μια κάρτα στον επιθετικό του ΠΑΟΚ (ο άνθρωπος τραβούσε τα μαλλιά που δεν έχει) και κάτι φάουλ, τα οποία, τυχαία, δόθηκαν ανάποδα και φυσικά υπέρ της Τσεχίας.

Πραγματικά, στο τέλος θ’ αρχίσω να πιστεύω ότι απλά δεν μας θέλουν στη διοργάνωση, όπως δεν μας θέλουν και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ξέρω ότι δεν παίζουμε το θεαματικότερο ποδόσφαιρο στη «Γηραιά Ήπειρο», απλά να μας το πουν, όμως, αν είναι έτσι, γιατί κάποιοι χάλασαν και μερικές χιλιάδες ευρώ για να ταξιδέψουν στην Πολωνία και να σταθούν δίπλα στη «Γαλανόλευκη». Οι εποχές είναι λίγο περίεργες… Έως πολύ θα συμπλήρωνα.

Οι Γάλλοι πετσόκοψαν για τα καλά τις λίγες, η αλήθεια είναι, ελπίδες της Εθνικής για κάτι καλύτερο και πλέον θα τα παίξει όλα για όλα στο παιχνίδι με τη Ρωσία.

Υ.Γ.: Τα τραγικά λάθη συνεχίστηκαν. Δεν ξέρω τι να σκεφτώ πια; Βουντού μας έχουν κάνει;

Υ.Γ.1: Πώς θα σας φαινόταν να πέταγε ο Σάντος μέσα, στο ματς με τη Ρωσία, τον Φετφατζίδη;

Υ.Γ.2: Ανεξάρτητα από τα όσα είπε, ο Σάντος είχε τρελαθεί μετά το ματς με τα όσα είδε πάλι. Δεν ξέρω τι θα πει στους παίκτες…

Υ.Γ.3: Αυτή η Εθνική είναι γεννημένη για τα δύσκολα. Το έχει αποδείξει αρκετές φορές αυτό. «Ξυπνάμε» και περνάμε, όπως άκουσα χθες. Μην σας φαίνεται τρελό το σενάριο να κερδίσει τους Ρώσους και τελικά να μας κάνουν το τραπέζι εδώ, στη Βαρσοβία, κάποιοι…

Keywords
Τυχαία Θέματα