Κοροβέσης: «Ο Απόλλων είναι ποδοσφαιρικός παράδεισος»

Στις αλλαγές που έφερε ο ερχομός του Γιάννη Γεωργαρά στην τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα Σμύρνης στάθηκε ο Νίκος Κοροβέσης με δηλώσεις του σε οπαδική ιστοσελίδα, ενώ αναφέρθηκε ακόμη στις πολύ καλές εμφανίσεις που πραγματοποιεί, στις ιδανικές συνθήκες που επικρατούν στον Απόλλωνα, αλλά και στο δικό του μέλλον.

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε ο αριστερός μπακ-χαφ του Απόλλωνα Σμύρνης, Νίκος Κοροβέσης, στην ιστοσελίδα του apollon1891:

- Δύο γκολ

με τον Ρούβα, ένα στο καπάκι με την Προοδευτική… Πού θα τραβήξει το «τρελαίνομαι» που λες τρέχοντας κάθε φορά που χρίζεσαι σκόρερ;

«(Γέλια)… Πιστεύω και θέλω να συνεχιστεί κι άλλο αυτό… Από τη χαρά δεν καταλαβαίνεις τίποτα την ώρα που στέλνεις την μπάλα στα δίχτυα. Δεν καταλαβαίνεις τι λες… Δηλαδή, μετά, άμα με ρωτήσεις, δεν θυμάμαι να σου πω τι έκανα. Μόνο το… τρελαίνομαι θυμάμαι»!

- Παρατηρώ ότι, όπως τόνισες και εσύ μετά τον αγώνα με τον Ρούβα, παίζεις πιο μπροστά, αυτή είναι η φυσική θέση σου…

«Η αλήθεια είναι πως δεν είχα παίξει ως αριστερό χαφ πολλά παιχνίδια και πέρσι με τον Παναιγιάλειο πριν έρθω στον Απόλλωνα. Ως μπακ έπαιζα και έτσι ήρθα, αλλά τελικά η θέση του πιο προωθημένου μού πάει καλύτερα και σκοράρω… Πιστεύω ότι μπορώ να παίξω όλη την πλευρά… Και ως μπακ και ως χαφ…».

- Βέβαια, αν συνεχιστεί αυτό το βιολί, θα πάρει και το πρωτάθλημα η ομάδα…

«Πιστεύω να βάλω και άλλα γκολ, ανεξάρτητα από εμένα, όμως, η ομάδα θα σκοράρει. Το πιο σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα, όχι αν θα σκοράρω εγώ. Η χαρά είναι η ίδια, μόνο η τρέλα της στιγμής αλλάζει. Όλοι για την ομάδα δουλεύουμε…».

- Καλή πάσα μού έδωσες με την τελευταία φράση σου. Νίκο, τι άλλαξε το τελευταίο διάστημα;

«Κατ' αρχάς ήρθε καινούργιος προπονητής και άλλαξε η ψυχολογία της ομάδας. Έτσι ξεκινήσαμε μια νέα προσπάθεια. Κάναμε καλή αρχή…».

- Αυτό φαίνεται, το ψυχολογικό, όμως, είναι πολύ γενικό… Εσωτερικά ποιες διαφορές υπάρχουν ώστε να αλλάξει η ψυχολογία σας και μέσα στο γήπεδο; Πες μας κάποιο χαρακτηριστικό της αλλαγής...

«Ο καθένας δίνει κάτι παραπάνω στην ομάδα, είναι τελείως διαφορετικά από πριν…».

- Ποιο είναι το κλικ της αλλαγής;

«Είναι ο τρόπος με τον οποίο μας προσέγγισε ο κ. Γεωργαράς… Ο κόουτς ήρθε κοντά μας. Ήρθε μετά την ήττα με την Καλαμάτα, μας βοήθησε αμέσως να αλλάξουμε νοοτροπία στο παιχνίδι μας. Να γίνουμε πιο γρήγοροι, άλλαξε την προπόνηση. Ο νέος προπονητής επικοινωνεί με όλους τους παίκτες. Δηλαδή, ήρθε πιο κοντά μας και έτσι παίρνει από εμάς αυτό που θέλει…».

- Πώς το εκμαιεύει αυτό, μπορείς να μας πεις ένα παράδειγμα;

«Μας κερδίζει με τον τρόπο που μας μιλά. Μας πλησίασε από την πρώτη μέρα. Μας μιλά, μας ρωτά αν έχουμε κάποιο πρόβλημα, όχι κατ’ ανάγκη αγωνιστικό…».

- Αυτό πριν δεν γινόταν;

«Σε τέτοιο βαθμό ασφαλώς όχι… Ο κάθε προπονητής έχει τη δική του νοοτροπία. Η τακτική, όμως, αυτή του νέου προπονητή πιστεύω πως μας βοήθησε πολύ για να αλλάξει η εικόνα της ομάδας».

- Τι σας κέρδισε περισσότερο απ’ όλ

Keywords
Τυχαία Θέματα