Κατσουράνης: «Δεν πάμε στο Euro για τη συμμετοχή»

Λίγες ημέρες μετά τη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής και την εξασφάλιση μιας θέσης στα τελικά του Euro 2012, ο Κώστας Κατσουράνης μίλησε σε κυριακάτικη εφημερίδα για τον Σάντος, τον Καραγκούνη, τον εαυτό του, τον άθλο του 2004 και το μυστικό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Ο 32χρονος μέσος του Παναθηναϊκού και παλιά φρουρά της

εθνικής μας ομάδας παραχώρησε συνέντευξη στην Real News με αφορμή την πρόκριση της Ελλάδας σε τρίτο διαδοχικό Euro. Χαρακτήρισε σπουδαίο προπονητή τον Φερνάντο Σάντος, ηγέτη τον Γιώργο Καραγκούνη, οικογενειακό το κλίμα, ενώ δήλωσε αυτό που θέλουν να ακούσουν όλοι οι Ελληνες. «Δεν θα πάμε στο Euro για τη συμμετοχή».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Κατσουράνη στη Real News:

Η πρόκριση της Εθνικής στο Euro 2012 δημιουργεί ελπίδες για το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο νοσεί από τις αποκαλύψεις για τα στημένα, ή είναι καταδικασμένο στη μοίρα του;

«Η εθνική ομάδα είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο. Ετσι το βλέπουμε και έτσι θέλουμε να το βλέπει και ο κόσμος. Μην μπερδεύουμε ανόμοια πράγματα και εν τέλει, δεν μας αφορά στην Εθνική το σκάνδαλο, αν και όλοι τα ξέρουμε όλα. Μη ζητάτε από τους ποδοσφαιριστές να ξετυλίξουν το κουβάρι με τις αμαρτίες του ελληνικού ποδοσφαίρου, γιατί είναι εύκολο να στοχοποιηθούν. Η δουλειά μας είναι να παίζουμε ποδόσφαιρο και αυτό κάνουμε. Το χαιρόμαστε στην Εθνική και δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε κάθε παιχνίδι. Είναι τεράστια η επιτυχία της Εθνικής, η οποία προκρίθηκε για τρίτη φορά στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους»

Ποιο είναι τελικά το μυστικό σας, αν υπάρχει;

«Δεν υπάρχει μυστικό, είμαστε μια μεγάλη και καλή παρέα. Ο καθένας μας δίνει το 100% των δυνατοτήτων του. Αυτή η ομάδα έχει ψυχή, πάθος, νιάτα, εμπειρία, καλούς παίκτες, σπουδαίο προπονητή και όλα αυτά συνθέτουν ένα καλοδουλεμένο και κουρδισμένο σύνολο. Αποδίδει και κερδίζει. Ετσι απλά. Το παν είναι να υπάρχει καλό και οικογενειακό κλίμα κι αυτό συμβαίνει στην Εθνική. Είμαστε ομάδα, δεν υπερισχύει το ‘εγώ’, αλλά το ‘εμείς’. Η Εθνική έχει παίκτες μεγάλης κλάσης σε ποιότητα και προσωπικότητα»

Είναι η Εθνική κλειστό κλαμπ;

«Οι πόρτες είναι ανοιχτές για όλους. Η επιτυχία της δεν είναι επίτευγμα 11 ή 18 ποδοσφαιριστών. Από την αρχή των προκριματικών μέχρι σήμερα, έχουν αγωνιστεί περίπου 40 ποδοσφαιριστές. Ολοι έχουν βάλει το λιθαράκι τους. Ολοι οι ποδοσφαιριστές πιστεύουν ότι μπορούν να αγωνιστούν στην Εθνική.»

Το καλοκαίρι διεξάγεται το Euro στην Ουκρανία και την Πολωνία. Εχετε βάλει ψηλά τον πήχη; Στο βάθος του μυαλού σας περνάει το καλοκαίρι του 2004;

«Το δεδομένο είναι ότι δεν πάμε μόνο για τη συμμετοχή. Θα παίξουμε δυνατά κι αυτό που έχει σημασία είναι να είμαστε οργανωμένοι σαν αποστολή και σαν ομάδα. Σε κάθε παιχνίδι παίζουμε για τη νίκη. Στόχος μας είναι να περάσουμε τους ομίλους και εν συνεχεία να κοιτάξουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και όλα είναι πιθανά. Δεν λέω ότι θα κατακτήσουμε πάλι το Ευρωπαϊκό, αλλά θέλουμε να πάμε όσο πιο μακριά

Keywords
Τυχαία Θέματα