Κάτι από τα …καλντερίμια της ΕΣΚΑ

Οι περισσότεροι απ’ όλους όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ έχουν περάσει αρκετές ώρες στα ανοικτά γήπεδα του. Από εκεί ξεκινά να γράφεται η ιστορία στο ατομικό βιβλίο του καθενός, προτού πάρει το …διαβατήριο για τα παρκέ των ονείρων του.

Πόσοι από εμάς δεν έχουν ξενερώσει με το βροχερό καιρό που θα χαλούσε το παιχνίδι τους; Πόσοι από εμάς δεν έχουν νιώσει το συναίσθημα του «παίζω δεν παίζω». Και τι σχέση έχει αυτό με τον Παναθηναϊκό, θα αναρωτηθεί κανείς.

Κι όμως έχει και μάλιστα μεγάλη. Ξέρεις τι είναι να περιμένεις το πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς, να βγάλεις τα πρώτα συμπεράσματα

σου και να μην ξέρεις αν θα μπεις στη μάχη; Τι να το κάνει ο Ομπράντοβιτς, αν κατεβάσει τους έφηβους το Μαρούσι. Γιατί μπορεί να έχουμε συνηθίσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ να μοιράζει 30αρες, ωστόσο αυτό δε γίνεται με μαγικούς διακόπτες. Από κάπου ξεκινά και κάπου καταλήγει. Ήταν που ήταν φέτος η προετοιμασία κουτσουρεμένη, έρχεται και η πρεμιέρα να δώσει ακόμη πιο μουντό χρώμα.

Η κατάσταση φυσικά και δεν είναι εύκολη, ωστόσο αυτού του τύπου τα προβλήματα βασιλεύουν στην Ελλάδα της τελευταίας στιγμής (βλέπε Πανελλήνιος). Έτσι φτάνουμε στο σημείο «μηδέν». Εκεί δηλαδή που ο Πρωταθλητής Ευρώπης ετοιμάζεται να αγωνιστεί με μία εκ των κορυφαίων ομάδων της λίγκας τα τελευταία χρόνια, σε φόντο όμως από τα καλντερίμια της ΕΣΚΑ.

Σε ότι αφορά την αγωνιστική κατάσταση του Παναθηναϊκού, η τελευταία εβδομάδα ήταν …διαβολεμένη. Ο Ζοτς έβγαλε το λάδι στους παίκτες του, θέλοντας να καλύψει κάποια από τα κενά που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Οι νέοι κάθε μέρα προσαρμόζονται ολοένα και περισσότερο, καθώς αρχίζουν και αντιλαμβάνονται τη φιλοσοφία του προπονητή. Σίγουρα δεν είναι όλοι στο ίδιο σημείο, ωστόσο βαδίζουν σε σωστά μονοπάτια.

Ο Λόγκαν ούτως ή άλλως έχει εικόνα υψηλού επιπέδου και Ευρωλίγκας, οπότε έχει μπει άμεσα στο νόημα, ενώ αθλητικά είναι σε τρομερή κατάσταση. Ο Καλάθης έχει εντυπωσιάσει με τη προσαρμοστικότητα και την ταχύτητα του και ο Κυρίτσης με τη θέληση και τη μαχητικότητα του. Ο Σμιθ αναμφισβήτητα διαθέτει πλούσιο ταλέντο, χρειάζεται όμως χρόνο για να μπει στη δούλεψη μια μηχανής υψηλότατης ταχύτητας σε όλα τα επίπεδα.

ΥΓ: Αυτό που έχει προκύψει με το ΑΣΕΑΔ μπορεί να συμβεί μόνο στην Ελλάδα. Δεν έχει συσταθεί η επιτροπή των δικαστών και έτσι η υπόθεση του Παναθηναϊκού παραμένει στο συρτάρι. Παράλληλα «χαρίζεται» και τροφή για ηλίθια σχόλια…

Keywords
Τυχαία Θέματα