Καθαρός αθλητισμός λένε WADA και γγΑ

15:32 2/4/2012 - Πηγή: OnSports

Συνάντηση με τον Διευθυντή Αντιντόπινγκ της WADA, Ρούνε Άντερσεν είχε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, παρουσία και του Ισίδωρου Κούβελου με θέμα τους «καθαρούς» αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Οπως δήλωσε ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής στη διοργάνωση, μετά την συνάντηση: «Έχουμε μια πολιτική, ως ολυμπιακή επιτροπή, που στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες της WADA. Είμαστε στο ίδιο πλοίο και ο στόχος

μας είναι κοινός, να έχουμε καθαρούς αθλητές και καθαρό αθλητισμό. Πάνω σ΄ αυτό δουλεύουμε και βεβαίως συμμορφωνόμαστε σε οποιαδήποτε οδηγία της WADA. Θα έχουμε ελέγχους πριν από τους Ο.Α. σε όλους τους αθλητές, αλλά εκτός απ΄ αυτό θα κάνουμε και επιμόρφωση στους προπονητές, το οποίο θεωρούμε πολύ σημαντικό. Θα δώσουμε οδηγίες οι οποίες πρέπει να τηρηθούν σωστά, έτσι ώστε η ελληνική αποστολή να είναι σωστή και πλήρως ενημερωμένη στους νέους κανονισμούς της WADA».

Εξέφρασε την πεποίθησή του πως θα υπάρξουν διακρίσεις στο Λονδίνο: «Βλέπουμε πολλές ελληνικές επιτυχίες τελευταία σε παγκόσμιο επίπεδο κι ελπίζω ότι οι έλληνες αθλητές θα πετύχουν παρόμοιες επιτυχίες και στο Λονδίνο. Εμείς θέλουμε πάνω απ΄ όλα καθαρό αθλητισμό, αυτό έχει για μας σημασία, όπως και η συμμετοχή των ελλήνων αθλητών και κάθε αθλητή ξεχωριστά. Από εκεί και πέρα θα έρθουν και κάποιες επιτυχίες, είτε από αθλητές που περιμένουμε, είτε από κάποιους που θα είναι έκπληξη, όπως συνηθίζεται στους Ο.Α. Είμαστε αισιόδοξοι».

Γα τα προβλήματα στην ολυμπιακή προετοιμασία, είπε: «Τα προβλήματα δεν ισχύουν μόνο για τον αθλητισμό, ισχύουν παντού. Η Ελλάδα διέρχεται μια κρίση και βεβαίως και ο αθλητισμός πλήττεται σε μεγαλύτερο βαθμό απ΄ όλα τα άλλα, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να το συζητάμε, αυτό που έχει σημασία είναι να σκύψουμε το κεφάλι και να δουλέψουμε. Δουλεύουν οι αθλητές, δουλεύουν οι Ομοσπονδίες παρά τις αντιξοότητες και πάντα είμαστε αισιόδοξοι, ότι το ωραίο κομμάτι του ελληνικού αθλητισμού, θα είναι ένα φωτεινό παράδειγμα, θα είναι η λαμπερή πλευρά της Ελλάδας».

Keywords
Τυχαία Θέματα