Ηττήθηκε στην …παρά(σ)ταση!

Το μπάσκετ έζησε μεγάλες στιγμές στο ΟΑΚΑ. Η παρέλαση των αστέρων ήταν καθηλωτική, ενώ η νίκη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήρθε μετά από ένα συγκλονιστικό ματς. Ο Παναθηναϊκός από τη στιγμή που δεν σκοτώνεται, δεδομένου πως βρισκόμαστε στην πρώτη φάση της διοργάνωσης, βγαίνει σαφώς πιο δυνατός και σοφός από την ήττα στην παράταση.

Η αλήθεια είναι πως από την στιγμή που χάθηκε και

ο Διαμαντίδης, μετά τον Τσαρτσαρή, η ομάδα έχασε τους καπεταναίους στα κρίσιμα λεπτά. Ήταν φανερό πως δεν βρέθηκαν τα έτοιμα χέρια που θα έριχναν στο καναβάτσο την …αρκούδα. Φυσικά δεν πρόκειται ν΄ ασχοληθώ καν με την τελευταία βολή του Καλάθη και τη μπασκετική χαζομάρα να την εκτελέσει έτσι. Αυτό γιατί θεωρώ πως δεν έπρεπε να φτάσει το ματς εκεί. Οι «πράσινοι» …αυτοκτόνησαν στο τέλος της κανονικής περιόδου και το …πλήρωσαν στη συνέχεια.

Παρόλα αυτά θα ήταν άδικο μια ήττα στην παράταση από την ΤΣΣΚΑ των Κιριλένκο, Κρίστιτς, Τεόντοσιτς, Σισκάουσκας, Γκόρντον, Σβεντ και Κριάπα, να επισκιάσει το ρεσιτάλ τακτικής που είδαν τα μάτια μας. Η «έκπληξη» των «πράσινων εγκεφάλων» να ρίξουν στον «ΑΚ-47» τον Σάτο, σε συνάρτηση με τις συνεχείς αλλαγές στην άμυνα, αποτέλεσαν ένα σεμινάριο στρατηγικής. Το «τριφύλλι» κατάφερε να αιφνιδιάσει τους Ρώσους στο πρώτο μέρος, ενώ μέχρι το 34 λεπτό έδειχνε πως δύσκολα θα χάσει. Όταν όμως ο Μήτσος παίζει 20 λεπτά σε αυτό το ματς, ο Τσαρτσαρής 48 δεύτερα, ο Σάρας κάνει πέντε λάθη και ο Καλάθης ξεκουράζεται μόλις 1.45 (έπαιξε 38.15), τότε λογικό είναι να βρει ο Καζλάουσκας απαντήσεις.

Από εκεί και πέρα θέλω να σταθώ σε τρεις παίκτες. Πρώτον στον Ρομέιν Σάτο. Ο «τύπος» είναι από άλλη διάσταση. Πηδάει και …χαιρετά τον Θεό, ενώ η άμυνα που έπαιξε στον Κιριλένκο, μπορεί κάλλιστα να διδαχθεί. Δεύτερον, στον Κώστα Καιμακόγλου. Μπήκε μετά τον τραυματισμό του Τσαρτσαρή και …ξέχασε να βγει. Κρίσιμα καλάθια και ενέργεια που αναρωτιέται κανείς που την …πουλάνε, ν΄ αγοράσουν και άλλοι! Τρίτον, στον Ντέιβιντ Λόγκαν. Μολονότι πέτυχε μόλις πέντε πόντους, η θέληση που έδειξε στην άμυνα του ανοίγει διάπλατα τις πόρτες του Παναθηναϊκού. Μετά τον Νικόλας, βλέπουμε έναν ακόμη κατεξοχήν επιθετικό παίκτη, να μπαίνει σε καλούπι. Κάτι που ακόμη θέλει χρόνο για να το πετύχει ο Σμιθ.

Τέλος, ο Αντρέι Κιριλένκο απλά επιβεβαίωσε τα λόγια του Ομπράντοβιτς. Μπορεί να κάνει τα πάντα. Παρά τις χειροπέδες του Σάτο (και της ομαδικής δουλειάς), βρήκε τρόπο να βοηθήσει. Παρά το ΤΕΡΑΣΤΙΟ όνομα που τον συνοδεύει. Έτρεξε, βούτηξε για όλες τις μπάλες, πίεσε χαμηλά, έκανε πέντε τάπες, τρία κλεψίματα και μάζεψε δέκα ριμπάουντ.

ΥΓ: Ο «Τσάρι» γλίτωσε τα χειρότερα και μαζί με τη δική του επέστρεψαν πολλές καρδιές στις θέσεις του.
ΥΓ 1: Αν σε αυτό το σημείο ο Παναθηναϊκός παίζει έτσι, με αυτές κιόλας τις συνθήκες, τότε η Πόλη του… ανήκει.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα