Γκούμας: «Έχει στόφα νικητή η ομάδα»

Ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδας, Γιάννης Γκούμας, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra FM 103,3 έπλεξε το εγκώμιο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και του Φερνάντο Σάντος.

Η Εθνική ομάδα μετά την νίκη της επί της Γεωργίας με 2-1 κατέκτησε αήττητη την πρωτιά του ομίλου της παίρνοντας παράλληλα την απευθείας

πρόκριση για τα τελικά του Euro 2012 που θα γίνει σε Πολωνία και Ουκρανία.

«Δείχνουμε πως είμαστε μια μεγάλη ομάδα. Ότι μεγάλη διοργάνωση υπάρχει μετά το 2004, είμαστε παρών και αυτό είναι πολύ σημαντικό», σχολίασε αρχικά ο πρώην αρχηγός του Παναθηναϊκού.

«Μετά την κατάκτηση του Euro η ομάδα δείχνει πως έχει στόφα νικητή. Δεν είχαμε καλή απόδοση και καταφέραμε και κερδίσαμε. Είτε παίζει καλά είτε όχι πετυχαίνει τον στόχο της».

Για τα όσα συμβαίνουν στον χώρου του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα αλλά και την πρόκριση: «Άλλο τα στημένα και άλλο η εθνική ομάδα. Η εθνική ομάδα είναι πάνω από όλα. Όσοι παίζουν δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο. Πρέπει να γίνει κάθαρση σε συλλογικό επίπεδο και όχι στην Εθνική».

Για το ποιος παίκτης ξεχώρισε: «Θεωρώ πως δεν πρέπει να σταθούμε σε ένα παίκτη. Υπάρχει ομαδικό πνεύμα. Η ομάδα κρατάει το ψηλό επίπεδο στην απόδοση της. Με την προσθήκη νέων παικτών αλλά και με τους πιο έμπειρους η ομάδα κρατάει τα ψηλά της στάνταρ».

Η Εθνική ομάδα, με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της, μετράει 16 παιχνίδια αήττητη, και ο Γιάννης Γκούμας σχολίασε: «Νομίζω πως ο Σάντος έχει βάλει το λιθαράκι του. Έχει δείξει πως είναι καλός προπονητής. Δεν έχει αλλάξει πολλά από το σκεπτικό του Ρεχάγκελ και ούτε ο Σάντος άλλαξε την επιτυχημένη συνταγή. Γιατί να αλλάξεις ένα σύστημα όταν κερδίζει;»

Τέλος, για το τι μπορεί να πετύχει η Εθνική ομάδα στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας: «Όταν φτάνεις σε μια τελική διοργάνωση, όλα είναι πιθανά. Όλα μπορούν να συμβούν. Σίγουρα είναι δύσκολο και θέλει τύχη. Η ομάδα θα τα δώσει όλα και από εκεί και πέρα ότι γίνει. Πρωταρχικός στόχος είναι να περάσουμε τους ομίλους, αλλά θα πρέπει να δούμε την κλήρωση».

Keywords
Τυχαία Θέματα