Γκολ εμείς, σέντρα εσείς!

Για να εξηγούμαστε, ώστε να μη παρεξηγούμαστε, αυτό που σερβιρίστηκε στο παρκέ του ΟΑΚΑ, ήταν απλά το πρώτο πιάτο. Επί της ουσίας, δηλαδή, είτε μισό – μηδέν, είτε 93-73, ένα και το αυτό.

Την Πέμπτη, θα μιλάμε για μια άλλη ιστορία. Κάτι που ξέρουν καλύτερα απ΄ όλους ο Ομπράντοβιτς και οι παίκτες του, που δεν παραμυθιάζονται από ένα ματς που μπορούσε να φτάσει για πλάκα τους 40 πόντους (73-39).

Τα παραπάνω, ωστόσο, δεν αναιρούν αυτό που είδαν τα ματάκια μας στο πρώτο ραντεβού ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Μακάμπι Τελ Αβιβ.

Το μενού, ειδικά, στο διάστημα από το όγδοο λεπτό, έως το δωδέκατο (12.25 για την ακρίβεια του αγώνα) της αναμέτρησης θα το θυμάται για καιρό ο Ντέιβιντ Μπλατ και όσοι το απόλαυσαν. Θύμισε κάτι από «γκολ εμείς, σέντρα εσείς», με το 22-0 να τα λέει όλα. Συνεχόμενα κλεψίματα, αιφνιδιασμοί και ένα μπάσκετ από άλλο πλανήτη συνέθεσαν ένα μενού που φέτος δεν έχουμε ξαναδεί στο ΟΑΚΑ. Το 18-18, έγινε 40-18 (έφτασε να έχει ο Παναθηναϊκός 9/9 και 12/13 δίποντα) εν ριπή οφθαλμού, αμέσως μετά το ένα και μοναδικό τάιμ άουτ που κάλεσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο παιχνίδι.

Το σχήμα με τρεις εγκεφάλους (Σάρας, Διαμαντίδης, Καλάθης και μετά Λόγκαν) έκαψε το μυαλό του Μπλατ, με τον Μήτσο να είναι μαέστρος σε μια αμυντική ορχήστρα που έβγαινε στον αιφνιδιασμό και άφηνε …ευλαβικά τη μπάλα στο πλεκτό. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» ήταν το βαρόμετρο (15π., 8ας.), ενώ ο Καλάθης σε ρόλο βέλους (13π.) και «σκουπιδιάρη» (8 ρ.) έκανε ουκ ολίγες δουλειές. Μεγάλο ματς και από τον Λόγκαν (πάρτι στο 1 vs 1) που είχε συμμετοχή σε όλους τους τομείς, ενώ εξαιρετική η παρουσία του Μάριτς που έβαλε γερά θεμέλια στη ρακέτα (κόντρα στον Σοφοκλή) για να έρθει ο Μάικ να τελειώσει τη δουλειά (κόντρα στο Χέντριξ).

Εξαιρετική και η παρουσία του κόσμου (16 χιλιάδες περίπου) που δεν σταμάτησε λεπτό να ονειρεύεται το έβδομο, ενώ ουδείς μπορεί να παραγνωρίσει το μέγεθος της Μακάμπι που ήρθε με τους πιστούς οπαδούς της και έναν ολόκληρο στρατό δημοσιογράφων και συνοδών αποδεικνύοντας πόσο μεγάλο κλαμπ παραμένει.

Keywords
Τυχαία Θέματα