«Γιατί παραμένει στη φυλακή ο Μπέος;»

Υστερα από τέσσερις και πλέον μήνες από τη στιγμή που βγήκε στη δημοσιότητα το σκάνδαλο των «στημένων», ο Αχιλλέας Μπέος βρίσκεται ακόμη στη φυλακή και αναρωτιέται αν η κάθαρση αφορούσε μόνο αυτόν.

Με επιστολή που έστειλε ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, μέσω του δικηγόρου του, στην εφημερίδα «Αθλητική Μακεδονίας Θράκης», εκφράζει τις απορίες του για την εξέλιξη της υπόθεσης που «καθάρισε» μόνο τον ίδιο…

Αναλυτικά η επιστολή του

Αχιλλέα Μπέου:

«ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ

Γιατί παραμένει στη φυλακή;

Η «κάθαρση» έγινε μόνο για τον Μπέο;

«Κάθαρση» στο ποδόσφαιρο. Έτσι μας είπαν. Συλλήψεις, προφυλακίσεις, έρευνες, δηλώσεις για «πολλά λεφτά» σε καταθέσεις, για κυκλώματα που ακούγαμε, αλλά δεν είδαμε, 39.000 συνομιλίες που κανένας δεν άκουσε, «έδεσαν» το παζλ των «αποκαλύψεων». Ο κόσμος ηρέμησε και είπε: Επιτέλους κάθαρση. Όμως από όλη αυτή την ιστορία την πλήρωσαν δύο ομάδες και ένας άνθρωπος. Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Αχιλλέας Μπέος. Ακούγαμε για πολλά λεφτά σε καταθέσεις για εμπλοκή σε «στημένα» παιχνίδια, αλλά μέχρι τώρα υπάρχει μια θολή κατάσταση, αλλά ο Αχιλλέας Μπέος παραμένει φυλακή.

Η περιβόητη «κάθαρση» έγινε μόνο για τον Μπέο. Αλλά ας δούμε μια σειρά γεγονότων:

«Στις 21 Ιουνίου 2011 η Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου, ολοκληρώνει ξαφνικά την προκαταρκτική εξέταση και υποβάλλει την πορισματική της αναφορά για την υπόθεση των «στημένων αγώνων» στο ποδόσφαιρο. Ασκούνται διώξεις σε βάρος 83 προσώπων και εκδίδεται ένταλμα σύλληψης για 15 εξ αυτών. Όλα αυτά στο σκοτάδι της μυστικότητας της προκαταρκτικής εξέτασης. Την επόμενη, η σύλληψη του Αχιλλέα Μπέου και των υπόλοιπων κατηγορούμενων, σκάει σαν… βόμβα στο χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου και στην Ελληνική κοινωνία γενικότερα που… κλαίει τη μοίρα της για το μνημόνιο, που υπογράφηκε την προηγούμενη. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στα κρατητήρια της Ασφάλειας και στον Ανακριτή. Οι απολογίες πρέπει να γίνουν μέσα σε πέντε (5) μέρες όπως ορίζει το Σύνταγμα. Δεν προλαβαίνουν καν να διαβάσουν τη δικογραφία, που αποτελείται από χιλιάδες σελίδες. Αλλά και ο κ. Ανακριτής δεν προλαβαίνει να σχηματίσει δική του γνώμη. Είναι υποχρεωμένος να δεχθεί όσα γράφονται στο Εισαγγελικό Πόρισμα. Δεν προλαβαίνει να το ελέγξει. Αυτό θα γίνει αργότερα. Ετσι τρεις (3) εκ των συλληφθέντων κρίνονται προσωρινά κρατούμενοι και οδηγούνται στη φυλακή.

Ο ανακριτής, Γιώργος Κασίμης, αναλαμβάνει τις «τύχες» της υπόθεσης και το έργο της συλλογής των αναγκαίων αποδεικτικών στοιχείων για την εξακρίβωση της αλήθειας. Αποδεικνύεται σιγά - σιγά ότι η δικογραφία έχει πάρα πολλά κενά. Η δικογραφία αποδεικνύεται φούσκα. Ίσως αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι η προκαταρκτική εξέταση περατώθηκε ξαφνικά για να υποβληθεί όπως – όπως η δικογραφία ώστε να γίνει το «μπαμ» της δημοσιότητας.

Βαρύγδουπες δηλώσεις πολιτικών και αθλητικών παραγόντων κάνουν λόγο για «μπόχα» και «βρώμα» στο ποδόσφαιρο, για μεγάλη προσπάθεια εξυγίανσης, για αποφασιστικότητα της Κ

Keywords
Τυχαία Θέματα