Στη Βαλένθια πετούν μόνο «νυχτερίδες»…

Η Βαλένθια ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι της πόλης για την 12η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος και περνώντας από το «Θιουδάδ ντε Βαλένθια» με 2-0, υποχρέωσε τη Λεβάντε στη δεύτερη διαδοχική της ήττα.

Παράλληλα, οι «νυχτερίδες» έριξαν τους συμπολίτες τους στην τέταρτη θέση πετώντας παράλληλα προς τις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν απευθείας στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (έπιασε στη 2η θέση την Μπαρτσελόνα) με έναν βαθμό περισσότερο από την «αιώνια» αντίπαλό τους.

Η αναμέτρηση δικαιολόγησε καθ΄ όλη τη διάρκειά την τον χαρακτηρισμό

του ντέρμπι, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές του Ουνάι Εμερί ήταν αυτοί που ευτύχησαν να προηγηθούν με αυτογκόλ του Χάβι Βέντα στο 31΄, για να γράψει το τελικό 2-0 ο Κόστα στο 50΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

ΛΕΒΑΝΤΕ: Μουνούα, Χάβι Βέντα, Μπαγεστέρος, Νάνο, Χουανφράν, Τσάβι Τόρες, Ιμπόρα (55' Ιμπόρα), Μπαρκέρο (76' Φαρινός), Βάλντο, Χουάνλου (67' Ρουμπέν Σουάρεθ), Αρουνά Κονέ.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Γκουαΐτα, Μπρούνο (15' Μπαραγάν), Ράμι, Βίκτορ Ρουΐθ, Ματιέ, Αλμπέλδα, Τίνο Κόστα, Φεγκουλί (82' Πάμπλο Ερνάντεθ), Χόρντι Άλμπα, Αντούριθ, Σολδάδο (74' Πιάτι).

Keywords
Τυχαία Θέματα