Γιαννιώτης: «Θέλω να ανέβω στο βάθρο στο Λονδίνο»

00:13 7/5/2012 - Πηγή: OnSports

Συνέντευξη στη στην «Daily Mail» παραχώρησε ο Σπύρος Γιαννιώτης, καθώς την Πέμπτη (10/5) θα είναι ο πρώτος λαμπαδηδρόμος, στην τελετή αφής της φλόγας.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της ανοικτής θάλασσας μίλησε για τη σχέση του με την Ελλάδα και το Λίβερπουλ, από το οποίο κατάγεται η μητέρα του. «Μεγάλωσα στην Ελλάδα και είμαι Έλληνας, αλλά είμαι και μισός Άγγλος και πάντα αγαπούσα τη Λίβερπουλ», τόνισε ο Γιαννιώτης, που

πέρυσι πέρασε από τη γενέτειρά του, το Μέρσεϊσαϊντ, για να δει τη μητέρα του, Μπρέντα, αλλά και τη γιαγιά του, Όλιβ, η οποία μένει σε απόσταση 450 μέτρων από το «Άνφιλντ».

Αξίζει να σημειωθεί πως κατοικεί στο «Στάνλεϊ Παρκ», εκεί που ήταν σχεδιασμένο να γίνει το νέο γήπεδο της ομάδας. Ήταν τότε που είχε πάει στο Μάντσεστερ για τον αγώνα ενός μιλίου και έκανε το Σάββατο ένα ταξίδι- αστραπή, με τη γιαγιά του να τον βάζει στον πειρασμό να χάσει τον αγώνα για να πάει να δει ένα ματς της Λίβερπουλ με την Έβερτον. «Από τότε που ο πατέρας μου, στα 4 μου, με πήγε στον χώρο τροπαίων της ομάδας, ήξερα ότι ανήκω τους “κόκκινους”», εξήγησε ο κολυμβητής του Ολυμπιακού.

«Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας και είμαι περήφανος που η μητέρα μου είναι Βρετανίδα. Πιστεύω ότι μπορώ να πιάσω το βάθρο στο Λονδίνο και το να τα καταφέρω στη χώρα της γέννησής μου και της μητέρας μου, στα τελειώματα της καριέρας μου, θα ήταν μία καταπληκτική στιγμή», υποστήριξε.

Η «Daily Mail» αναφέρει και την ιστορία γνωριμίας των γονιών του. Η μητέρα του γνώρισε τον πατέρα του στις διακοπές. Παντρεύτηκαν και έζησαν στο Λίβερπουλ για αρκετά χρόνια, ενώ στη συνέχεια μετακόμισαν στην Κέρκυρα. «Ήμαστε, πάντα, τακτικοί επισκέπτες στο Λίβερπουλ. Αγαπώ την ατμόσφαιρα, τους ανθρώπους και την ιστορία του ποδοσφαιρικού συλλόγου. Θα πρέπει να με ακούσεις να μιλάω στη νονά μου, τότε η προφορά του Scouse βγαίνει», συμπλήρωσε ο Γιαννιώτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα