Γερουλάνος: «Έρχεται το νομοσχέδιο για τον αθλητισμό»

Για τη νομοθετική ρύθμιση που περιμένει η πλευρά των υποψήφιων επενδυτών, προκειμένου να προχωρήσει η μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μίλησε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος.

{textlink02}

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος,

σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «Flash»

- Ο Τσάκας περιμένει ένα νόμο για να υπάρχει η δυνατότητα να επενδύσουν.

«Για να έρθει ο πρίγκιπας (γέλια)».

- Για να έρθει ο πρίγκιπας. Σοβαρά μιλάω τώρα, υπάρχει η διάθεση για μια τέτοια νομοθετική ρύθμιση ;

-«Και βέβαια υπάρχει, διότι έχουμε εδώ ένα νομοσχέδιο το οποίο δεν θα έπρεπε να ισχύει σε οποιαδήποτε κοινοτική χώρα, που λέει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ξένος ιδιοκτήτης ελληνικής ομάδας. Αυτό που μας ενδιαφέρει, δεν είναι ποια θα είναι η εθνικότητα του ιδιοκτήτη, αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι ο άνθρωπος που θα έρθει να έχει τα κονδύλια, να έχει μία υπόσταση όποια και αν είναι αυτή και όπως υποτίθεται ότι μέχρι σήμερα ελεγχόταν ένας Έλληνας, μπορεί να ελεγχθεί και ένας ξένος. Άρα, η διάθεση είναι να μπορεί να υπάρχει ξένος στον οποίο ανήκει η ομάδα και από αυτή την άποψη λοιπόν η αγωνία αυτή νομίζω ότι μπορεί να…»

- Είναι άλλωστε μία επένδυση, έτσι;

«Βεβαίως επένδυση είναι . Άπαξ και μιλάς για επαγγελματικό ποδόσφαιρο, τότε πρέπει να θεωρείς ότι κάτι τέτοιο είναι μία επένδυση και άρα το να λες ότι εγώ δεν δέχομαι ξένους είναι λάθος».

- Γιατί το καθυστερείτε όμως κ. υπουργέ και ο κ. Τσάκας πάει από εβδομάδα σε εβδομάδα, από μέρα σε μέρα για να φέρει τα 17.000.000 του πρίγκιπα;

«Καταρχήν δεν το καθυστερούμε αυτό. Αυτό έχει μπει μέσα σε ένα προγραμματισμό που έρχεται με το νομοσχέδιο για τον αθλητισμό. Είναι ένα νομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει μία σειρά από διατάξεις που κυρίως αφορούν την κάθαρση στο ποδόσφαιρο, αφορούν τους στημένους αγώνες, αφορούν το ντόπινγκ, αφορούν τη βία. Είναι ένα νομοσχέδιο το οποίο το έχουμε δουλέψει και με το Προστασίας του Πολίτη και με το υπουργείο Οικονομικών, είναι ένα νομοσχέδιο το οποίο κοιτάει να βάλει μία τάξη στα πράγματα τα οποία συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο μέχρι σήμερα και το λέω αυτό, γιατί όλα αυτά τα φαινόμενα τα οποία βλέπουμε τώρα, έχουν εντελώς αλλάξει από τότε που αν θέλετε δημιουργήθηκαν. Στην αρχή η βία ήταν ένα φαινόμενο που ήταν κάποιοι «φίλοι» στη διπλανή εξέδρα που τσακωνόντουσαν. Σήμερα πια, το θέμα της βίας έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Το ίδιο και το ντόπινγκ. Το ντόπινγκ παλιά, ήταν μία προσπάθεια να γίνεις λίγο καλύτερος. Τώρα είναι μία βιομηχανία η οποία στηρίζεται από τεράστια συμφέροντα και αν δεν την αντιμετωπίσει κανείς στην καρδιά της, δεν πρόκειται να κάνει δουλειά».

- Και ασκείται πολιτική και μέσω του ντόπινγκ σε μεγάλες διοργανώσεις. Μην ξεχνάμε τα παρατράγουδα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 εδώ έτσι;

«Μην το συζητάτε! Είναι απαράδεκτα αυτά τα οποία συμβαίνουν και το θέμα των στημένων αγώνων. Παλιά το στήσιμο ενός αγώνα, ήταν υπόθεση ενός παίκτη ή ενός διαιτητή.

Keywords
Τυχαία Θέματα