Φυρίγος: «Ο Παπαρούνας θα πάει 100% στην Ολυμπιάδα»

Σίγουρη θεωρεί τη συμμετοχή του Στέφανου Παπαρούνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ο προπονητής Πέτρος Φυρίγος.

Μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου καταδύσεων στο Λονδίνο το οποίο αποτελούσε αγώνα πρόκρισης και την συμμετοχή των Μάνου και Παπαρούνα στον τελικό των συγχρονισμένων

καταδύσεων 3μ. ο κ. Φυρίγος είπε: «Πιστεύω πως ο Στέφανος Παπαρούνας θα βρίσκεται 100% στην Ολυμπιάδα. Από κει και πέρα ο Αλέξανδρος Μάνος, ανάλογα με τις ανακατατάξεις της FINA, έχει κάποιες πιθανότητες, οι οποίες όμως είναι πάρα πολύ μικρές».
Ο ομοσπονδιακός προπονητής, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ τόνισε για τον τελικό: «Η χώρα μας δεν το είχε καταφέρει ξανά στο παρελθόν σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου».

Αναφέρθηκε ωστόσο στην προετοιμασία και τις δυσκολίες της: «Οικονομική βοήθεια δεν υπάρχει από πουθενά. Ευτυχώς, με τη βοήθεια της ΚΟΕ, μπορέσαμε να κάνουμε μία επταήμερη προετοιμασία στο Σάουθεντ, στην οποία δουλέψαμε όπως θα δουλεύαμε ένα μήνα στην Ελλάδα. Επίσης, ιατρική βοήθεια για να αντεπεξέρχονται οι αθλητές δεν έχουμε. Μόνο με την κατάθεση ψυχής που κάνουν τα παιδιά τα καταφέρνουμε. Παλεύουμε μόνοι μας. Ήμασταν χωρίς συμμετοχή σε κάποιον αγώνα από τις 25 Ιουλίου 2011. Και μιλάμε για ένα άθλημα που το 2004 μας έφερε ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Με τις υπάρχουσες συνθήκες, η απόδοση του Μάνου και του Παπαρούνα, οι οποίοι πέρασαν έναν προκριματικό που συμμετείχαν 60 αθλητές, είναι για μένα σαν συμμετοχή σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Από την άλλη, ο Μιχάλης Τζίφας (σ.σ. στα 10μ.) δεν ήταν καλός και είχε μέτρια απόδοση. Τον έχω δει και σε καλύτερες μέρες».

Για την συνέχεια είπε: «Τώρα πάμε δυνατά για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών που διεξάγεται στο Αϊντχόφεν. Εκεί θα συμμετάσχουν οι αθλητές που ήταν και στο Παγκόσμιο του Λονδίνου μαζί με δύο ακόμη αθλήτριες, την Ελένη Κατσούλη και την Ιουλιάνα Μπανούση. Θα είναι καλό για τα παιδιά το γεγονός ότι θα αγωνιστούν. Δεν θα έχουμε κάποιο στόχο. Εμείς κοιτάμε να πάμε στον τελικό και μετά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό».

Keywords
Τυχαία Θέματα