Ο ΠΑΟΚ στελνει S.O.S!

Απογοήτευση, θλίψη αλλά πάνω από όλα έντονο προβληματισμό για την πορεία του μπάσκετ στην Ελλάδα προκαλεί η εικόνα διάλυση που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ.

Το αγωνιστικό είναι το λιγότερο, αφού οι παίκτες εγκαταλείπουν ο ένας μετά τον άλλον την ομάδα. Ποιος ΠΑΟΚ ξεκίνησε το πρωτάθλημα, ποιος

ΠΑΟΚ είναι ο σημερινός και ποιος ΠΑΟΚ θα τελειώσει τη σεζόν...

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ο,τι η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε όλα τα συστατικά που σύμφωνα με τη θεωρία χρειάζονται για να δημιουργήσει κανείς ανταγωνιστική ομάδα και να έχει μια αξιοσέβαστη πορεία. Αγωνιστικά προηγήθηκε η καλύτερη σεζόν των τελευταίων ετών, δίνοντας ύστερα από 11 χρόνια την ευκαιρία να διεκδικήσει μια θέση στην Ευρωλίγκα από τα προκριματικά της διοργάνωσης.

Πρόεδρος δεν είναι άνθρωπος άγνωστος με το χώρο, που έχει μάθει το μπάσκετ από τις διοικητικές καρέκλες παρακολουθώντας αγώνες και προπονήσεις με το κοστούμι. Είναι μια από τις μεγαλύτερες μορφές του ΠΑΟΚ, που ξέρει μπάσκετ και έχει περάσει από όλα τα πόστα και έχει όραμα. Μπάνε Πρέλεβιτς.

Δίπλα του, τεχνικός διευθυντής και συνδετικός κρίκος με την ομάδα, ο Νίκος Σταυρόπουλος. Από τα σπλάχνα του ΠΑΟΚ, κομμάτι του ζωτικού οργανισμού του ιδίου του αθλήματος και ο «Μάτζικ» του ελληνικού μπάσκετ.

Προπονητή που γνωρίζει την ομάδα, τις ιδιαιτερότητες της Α1, έχει επιτυχίες εδώ και δεκαετίες και είναι δουλευταράς, αλλά το κυριότερο «κατεβάζει» και ιδέες στο αγωνιστικό μέρος.

Last but not least, που λένε στο χωριό μου, γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ, (των προκριματικών) της Ευρωλίγκας, του προέδρου Μπάνε Πρέλεβιτς, του τεχνικού διευθυντή, Νίκου Σταυρόπουλου, του προπονητή, Σούλη Μαρκόπουλου διαθέτει ουσιαστικά δικό του γήπεδο. Με όλα αυτά θα περίμενε κανείς να πρωταγωνιστεί στο δεύτερο επίπεδο της Α1, να έχει παλμό, να έχει γεμάτο γήπεδο και να γίνει ο μπροστάρης στην αγωνιστική ανάκαμψη της Θεσσαλονίκης που οδεύει από το κακό στο χειρότερο.

Κι όμως, ο ΠΑΟΚ με 8-11 ρεκόρ βρίσκεται μετά βίας στην 7η θέση, έχει μισοάδεια την Πυλαία και το πιο απογοητευτικό χάνει τους παίκτες με ανησυχητική συχνότητα. Γκορί, Ράιτ, Αντρισκεβίτσιους και τώρα Καλαμπόκης αναχώρησαν, ο κάθε ένας για διαφορετικούς λόγους, για άλλη γη κι άλλα μέρη και δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν οι Γιαννακίδης, Ντικούδης αποδυναμώνοντας κι άλλο την ομάδα, δημιουργώντας συνάμα και θέμα αλλοίωσης του πρωταθλήματος με τέτοια διαφορά στην ποιότητα και τη δυναμική του.

Ο ΠΑΟΚ εκπέμπει S.O.S! Όχι μόνο για τον ίδιο. Για ολόκληρη την Α1, για το ελληνικό μπάσκετ και το μέλλον του. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, έχουν δύο οικογένειες που για την «τρέλα» τους, βάζουν εκατομμύρια. Από εκεί και πέρα τι γίνεται και τι πρέπει να γίνει για να συντηρηθούν οι ομάδες; Ακούει κανείς;

Keywords
Τυχαία Θέματα