Ετοιμάζεται κέρινο ομοίωμα της Πατουλίδου

Η Βούλα Πατουλίδου θα έχει το δικό της κέρινο ομοίωμα το οποίο φιλοτεχνεί ο Θόδωρος Κοκκινίδης, ιδρυτής μουσείου κέρινων ομοιωμάτων στην Ελευθερούπολη Καβάλας.

Η χρυσή ολυμπιονίκης της Ατλάντα είπε για την απεικόνισή της στο κερί: «Πρόσφατα πήγα να δω το έργο. Μου έχουν ήδη πάρει μέτρα για τα δόντια, το ρουθούνι, το στόμα και τρόμαξα λίγο! Στον πηλό είσαι τελείως διαφορετικός. Λες, όντως, αυτό που αντικρίζω είμαι εγώ; Πρόκειται για μια προσπάθεια ενός νέου ανθρώπου, αυτοδίδακτου, ο οποίος γύρισε αντίστοιχα μουσεία, όπως της Μαντάμ Τισό και πήρε τα εχέγγυα από εκεί. Βέβαια,

μπορεί να μην είναι γνωστό ακόμη το μουσείο του στο ευρύτερο κοινό, αλλά μετά από χρόνια ίσως να είναι ένας λόγος για να επισκέπτεται κανείς περισσότερο το μέρος όπου υπάρχει αυτό, την Ελευθερούπολη Καβάλας».

«Δεν ήμουν καθόλου αρνητική στη δημιουργία του ομοιώματός μου. Το να καταθέτει ένας άνθρωπος εργατοώρες, αγωνία για το πόσο θα προσεγγίσει ένα άγαλμα μια κινούμενη ύπαρξη και μόνο ότι ρισκάρει και παίρνει την ευθύνη, δε λες όχι! Εγώ, τουλάχιστον, δε θα μπορούσα να πω όχι! Το να βλέπεις τον εαυτό σου ακίνητο και χαμογελαστό, μεγαλώνει την ευθύνη του πώς θα πρέπει να φέρεσαι, τι γνώμη θα πρέπει να έχεις, το πώς να προσφέρεις σε μια κοινωνία που σχεδόν σου τα έχει δώσει όλα» δήλώσε στο ΑΠΕ.

Οσο για την αντίδραση φίλων της, λέει πως της πρότειναν, «να αφήσουμε εσένα στο μουσείο και να πάρουμε το κέρινο ομοίωμα, γιατί αυτό είναι πιο ήσυχο!»

«Όταν άρχισα να σκέφτομαι ότι θέλω έργο και με αθλητές, από τις πρώτες επιλογές μου ήταν η Βούλα Πατουλίδου. Αποκτώντας, δε, επαφή και συνεργαζόμενος μαζί της, μαγεύτηκα από την ευγένεια, την απλότητα, τη ζωντάνια της. Το αίσθημα που γεννήθηκε σε μένα για τον άνθρωπο που γνώρισα, θέλω πολύ να βγει και στο ομοίωμα. Δε θέλω να αδικήσω με τη δουλειά μου το δυναμισμό, τη φλόγα, τη σπιρτάδα, αλλά και τη γλυκύτητα- ως γυναίκας- της κ. Πατουλίδου» δήλωσε ο κ. Κοκκινίδης στο ΑΠΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα