Επιβλητικός Crosby στο Μπάφαλο

Νίκη με 5-3 πήραν οι Πίτσμπουργκ Πένγκουινς στην έδρα των Μπάφαλο Σέιμπερς και έμειναν πέντε βαθμούς μακριά από το ρετιρέ της Ανατολής.

Ένα γκολ και τρεις ασίστ είχε ο Sidney Crosby, αν και αγωνίστηκε με τραυματισμό στη μύτη που αποκόμισε στο προηγούμενο παιχνίδι των «πιγκουίνων». Ο αρχηγός των Πένκγουινς διαμόρφωσε απλά το 2-1 στην πρώτη περίοδο, αλλά ήταν πολύ καλός για το μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης.

Ο James Neal ήταν αυτός που σημείωσε

το 3-2 με το 38ο του φετινό γκολ, σκορ από το οποίο δεν επανήλθαν οι γηπεδούχοι. Ακόμα, ο Steve Sullivan είχε ένα γκολ και δύο ασίστ, ενώ ο Evgeni Malkin ένα και μία, αντίστοιχα. Σε ανυπεράσπιστη εστία διαμόρφωσε το 5-3 ο Jordan Staal και ο Pascal Dupuis είχε δύο ασίστ, ενώ συμπλήρωσε σερί 13 παιχνιδιών, στα οποία έχει τουλάχιστον έναν πόντο.

Πέρα από το μειονέκτημα πέντε βαθμών από τους Νιου Γιορκ Ρέιντζερς, οι Πένγκοινς βρέθηκαν τέσσερις βαθμούς πιο πάνω από τους πέμπτους της Ανατολής, Φιλαδέλφεια Φλάιερς, που έχουν έναν αγώνα λιγότερο.

Αντίθετα οι Σέιμπερς απώλεσαν θετικό σερί αποτελεσμάτων και υποχώρησαν στην τρίτη θέση, αν και οι Jordan Leopold, Tyler Ennis και Thomas Vanek χρίστηκαν σκόρερ. Πλέον έχουν 86 βαθμούς και μοιράζονται την όγδοη θέση της Ανατολής με τους Ουάσινγκτον Κάπιτολς, ενώ αμφότερες οι ομάδες έχουν από τέσσερις αγώνες στο υπολειπόμενο πρόγραμμα της regular season.

Keywords
Τυχαία Θέματα