Επιστρέφει η Νιαγκουάρα

Η Ελληνίδα κολυμβήτρια επιστρέφει στην ενεργό δράση μετά από έξι χρόνιας απουσίας, μετά την απόφαση της ΚΟΕ, να συμμετάσχει η ομάδα 4Χ100 μ. ελεύθερο, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η απόφαση της ΚΟΕ να συμμετάσχει η ομάδα 4Χ100μ. ελεύθερο γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης του Ντέμπρετσεν ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή στις μεγάλες διοργανώσεις, μετά από σχεδόν έξι χρόνια, της Νέρι

Νιαγκουάρα. H κορυφαία Ελληνίδα κολυμβήτρια δεν έχει πετύχει το όριο για τη διοργάνωση, αλλά λογικά θα είναι η μία από τις δύο με τις καλύτερες επιδόσεις στα 100μ. ελεύθερο που θα συμπεριληφθούν στην αποστολή για να συμπληρώσουν (μαζί με τις Δράκου και Βουρνά) την τετράδα για τα 4Χ100μ. Η Νιαγκουάρα επέστρεψε φέτος μετά από πέντε χρόνια στην ενεργό δράση και έχει επίδοση 56.14, ενώ στο Ντέμπρετσεν θα έχει την ευκαιρία να κυνηγήσει το όριο συμμετοχής για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

Η 28χρονη κολυμβήτρια συμμετείχε για τελευταία φορά σε μεγάλη διοργάνωση το 2006, στο Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης, όταν κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. ελεύθερο (επιτυχία που είχε σημειώσει και το 2004 στη Μαδρίτη). Στο παλμαρέ της υπάρχει ακόμη η συμμετοχή στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Μόντρεαλ, το 2005, πάντα στα 100μ. ελεύθερο. Παραμένει η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο αγώνισμα με 54.48, χρόνο που είχε σημειώσει το 2006 στη Βουδαπέστη.

Keywords
Τυχαία Θέματα