Ένας… τρομοκράτης, ετών 28!

10:12 8/3/2012 - Πηγή: OnSports

Ο Ράφικ Τζεμπούρ γίνεται σήμερα (08/03) 28 ετών και το Onsports σας παρουσιάζει την ζωή του «τρομοκράτη» από την Αλγερία, ο οποίος έχει γίνει ο αγαπημένος της «ερυθρόλευκης» εξέδρας.

Ο Ράφικ Τζεμπούρ Ζοχεΐρ, γεννήθηκε στην Γκρενόμπλ της Γαλλίας, από Αλγερινούς γονείς, οι οποίοι είχαν μεταναστεύσει για μια καλύτερη τύχη.

Ο Τζεμπούρ αποκτήθηκε από την Οσέρ σε ηλικία 15 ετών, καθώς ο Γκι Ρου είδε

στον Ράφικ τα προσόντα ενός σπουδαίου επιθετικού και έτσι γρήγορα έφτασε μέχρι την πρώτη ομάδα, ενώ να σημειώσουμε πως ήταν συμπαίκτης του Τζιμπρίλ Σισέ στις ακαδημίες της γαλλικής ομάδας!

Ο Τζεμπούρ πήρε μεταγραφή το 2004 στη βελγική Λα Λουβιέρ, ωστόσο δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες των ανθρώπων της ομάδας, καθώς σε 21 παιχνίδια σημείωσε μόλις 6 γκολ.

Ο Αλγερινός επιθετικός, αποκάλυψε λίγο αργότερα πως ζήτησε να φύγει από την Λα Λουβίερ επειδή η διοίκηση της ομάδας δεν τον στήριξε όταν ο αδερφός του ήταν σε κώμα για πέντε μήνες, και κάπως έτσι ήρθε από τα… μέρη μας και τον Εθνικό Αστέρα.

Η… γιάφκα της Καισαριανής!

Ο Τζεμπούρ έφτασε στην χώρα μας το καλοκαίρι του 2005 για λογαριασμό του Εθνικού Αστέρα και αμέσως έδειξε το πλούσιο ταλέντο του, καθώς μέσα στους πρώτους έξι μήνες κατάφερε να σκοράρει 11 τέρματα παίρνοντας το παρατσούκλι «Τρεζεγκέ της Β’ Εθνικής»!

Οι επιδόσεις αυτές δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον Ατρόμητο, ο οποίος έσπευσε να τον αποκτήσει, όμως ένας τραυματισμός δεν άφησε τον Αλγερινό να δείξει ότι με την φανέλα του Εθνικού Αστέρα.

Έτσι, το 2007, και μετά από μια αποτυχημένη δοκιμή στην Γουότφορτ, ο Πανιώνιος τον κάνει δικό του, παραχωρώντας τον Μαγκντί στον Ατρόμητο.

Στη Νέα Σμύρνη, ο Τζεμπούρ ξαναβρίσκει την φόρμα του και σε 38 παιχνίδια με την ομάδα της Νέα Σμύρνης πετυχαίνει 18 τέρματα, με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ να δείχνουν ενδιαφέρον για την απόκτηση του.

Ριβάλντο φεύγει, Τζεμπούρ έρχεται…

Το καλοκαίρι του 2008, ο Ριβάλντο αφήνει την ΑΕΚ για το… Καζακστάν, και η «Ένωση» σπεύδει να καλύψει το κενό με τον Ράφικ Τζεμπούρ, πληρώνοντας στον Πανιώνιο 3,2 εκατομμύρια ευρώ!

Ωστόσο ο «τρομοκράτης» έχει «εκρηκτικό» χαρακτήρα και αυτό το κατάλαβε ο Νάτσο Σκόκο, ο οποίος δέχθηκε μια γροθιά όταν τον έβρισε, ενώ και ο τότε τεχνικός της ΑΕΚ, Ντούσαν Μπάγεβιτς, αντιμετώπιζε προβλήματα με την συμπεριφορά του Τζεμπούρ, οδηγώντας τον Σερβοέλληνα τεχνικό να «κόψει» τον Αλγερινό από την ομάδα για τέσσερις μήνες.

Ο Τζεμπούρ κατάφερε να επανέλθει και τον Σεπτέμβριο του 2010 ανανέωσε το συμβόλαιο του με την ΑΕΚ να ανεβάζει την ρήτρα του Αλγερινού από τα 3,3 εκατομμύρια στα 7 εκατομμύρια ευρώ.

Ο «τρομοκράτης» ξεκίνησε φουριόζος την σεζόν, πετυχαίνοντας το ένα γκολ πίσω από το άλλο, ωστόσο το γυαλί… έσπασε οριστικά, όταν ο Τζεμπούρ ήρθε σε νέα αντιπαράθεση με τον Μανόλο Χιμένεθ, που ήταν τότε προπονητής της ΑΕΚ.

Ο Ισπανός διαμήνυσε στη διοίκηση πως είτε θα έφευγε ο Τζεμπούρ, είτε εκείνος, η διοίκηση της ΑΕΚ αποδέσμευσε τον Αλγερινό και στον

Keywords
Τυχαία Θέματα