Εκλογές 2012: 14 άνθρωποι του αθλητισμού ονειρεύονται το ιδανικό κόμμα (photos)

11:23 6/5/2012 - Πηγή: OnSports

Κόμματα υπάρχουν πολλά στην Ελλάδα, όπως επίσης και πολλές απόψεις για το πώς θα πρέπει να είναι αυτά. Το Onsports μίλησε με 14 ανθρώπους του αθλητισμού και τους ζήτησε να καταθέσουν τη δική τους άποψη για το πώς θέλουν ή το πώς φαντάζονται ένα ιδανικό ελληνικό κόμμα...

Τα προβλήματα στη χώρα μας πολλά, οι λύσεις λίγες και 14 άνθρωποι του αθλητισμού... ονειρεύονται μέσω του Onsports:

Δημήτρης

Χονδροκούκης (πρωταθλητής στίβου): «Θα ήθελα ένα κόμμα που να έχει στη σύνθεσή του νέους ανθρώπους, με νέες ιδέες για τον τόπο μας, το οποίο θα δώσει λύσεις στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και δεν θα μένει στα λόγια ή θα επιβάλει σκληρά μέτρα, όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Ένα κόμμα που θα ενδιαφέρεται για το καλό της Ελλάδας και θα βάζει το συμφέρον της πάνω από το δικό του. Αν και άνθρωπος του αθλητισμού θα ήθελα να δώσει βάρος σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και όχι περισσότερο στο δικό μου χώρο».

Αντώνης Βλοντάκης (πολίστας Χίου): «Οι Έλληνες ήταν περήφανοι. Άνθρωποι που δεν το έβαλαν ποτέ κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Άνθρωποι αγωνιστές, φιλότιμοι, δοτικοί, καπάτσοι, κουβαρντάδες, χαμογελαστοί. Άνθρωποι που αγαπούσαν τον τόπο και την καταγωγή τους.

Θα φανταζόμουν ένα κομμα που θα βγει και θα δώσει στον τόπο τη χαμένη ταυτότητα, τις χαμένες αξίες και να του δώσει όλα όσα ανέφερα πιο πάνω. Σε συνάρτηση και με τον Έλληνα, που πρέπει να αλλάξει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ζητάω πολλά, το ξέρω, αλλά είμαι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος, ελπίζω και εύχομαι, όπως εμείς αισθανόμαστε περήφανοι για τους προγόνους μας, μετά από κάποια χρόνια, και εμείς να κάνουμε περήφανους τους απογόνους μας.

Θέλω μια Ελλάδα πρωταγωνίστρια στα πάντα, στη ζωή, στην Ευρώπη, στον κόσμο, να μην είναι κομπάρσος, που δεν καλείται ούτε καν σε συγκεντρώσεις και είναι στο περιθώριο. Δεν πιστεύω στα κόμματα, πιστεύω στους Έλληνες».

Γιάννης Καλμαζίδης (προπονητής βόλεϊ): «Πρέπει να λειτουργεί η χώρα και όλες οι υπηρεσίες να λειτουργούν άσχετα με ποιο κόμμα είναι στην εξουσία. Έχουμε ζήσει πολλές φορές αυτό το... πάγωμα. Όλοι να περιμένουν τις εκλογές και να λένε: «Αν έρθει αυτό το κόμμα, θα φύγω, αν έρθει το άλλο θα μείνω». Αυτό πρέπει να εκλείψει, πρέπει να σταματήσει να υπάρχει. Ότι και να γίνει, οι διεθνείς καταστάσεις δεν δίνουν τα περιθώρια διαφοροποίησης από τις γραμμές που υπάρχουν.

Πρέπει να λειτουργεί ο κρατικός μηχανισμός ανεξάρτητα από το κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία. Τα τελευταία 30 χρόνια έχουμε δει πολλά στραβά και δυστυχώς δεν έχουμε καταφέρει να τα διορθώσουμε. Να δούμε κάτι να μπαίνει σε μια σειρά. Νόμοι υπάρχουν, αλλά δεν εφαρμόζονται. Έτσι και ο Έλληνας θα έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και θα νιώθει μέρος του κράτους. Αυτή τη διαφορά βλέπω με τη Σουηδία. Παντού γκρινιάζει ο κόσμος. Και η Σουηδία έχει υψηλούς φόρους. Πληρώνεις, αλλά έχεις ασφάλιση, παιδεία, υγεία, υπάρχουν σωστοί δρόμοι και οι νόμοι τηρούνται.

Αυτό δίνει μια ασφάλεια στον πολίτη. Όταν νιώθει ασφάλεια, μπορεί να πορε

Keywords
Τυχαία Θέματα