Εκλογές 2012: Ο Γιώργος Παπανδρέου στα σπορ (photos+video)

10:23 6/5/2012 - Πηγή: OnSports

Οι περισσότεροι πολιτικοί δεν φημίζονται για τις επιδόσεις τους στην άθληση και τα σπορ. Είπαμε. Οι περισσότεροι, όχι όλοι. Γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου ανήκει στη... μειοψηφία εκείνων που είναι σε θέση να το οδηγήσουν το κανό!

Μπορεί, λοιπόν, η χώρα να οδηγήθηκε στην... ξέρα του μνημονίου, όμως ο πρώην Πρωθυπουργός έχει γράψει τις δικές του σελίδες στην ιστορία του

ερασιτεχνικού αθλητισμού. Και εξακολουθεί, δηλαδή, αφού πρόσφατα βρέθηκε στον αγαπημένο του προορισμό, τη Σκιάθο για να κάνει καγιάκ. Ποδήλατο στην Εκάλη, τρέξιμο στον Μαραθώνιο, κανό στην Ερμιόνη, γυμναστήριο σε σχεδόν καθημερινή βάση. Ποιος είπε ότι ένας Πρωθυπουργός ή κορυφαίο πολιτικό στέλεχος δεν βρίσκει χρόνο για να κρατηθεί σε φόρμα;

Η επίδοση του Γιώργου Παπανδρέου να μεταβεί με κανό από την Ερμιόνη στην Ύδρα, διανύοντας την απόσταση σε τέσσερις ώρες ήταν ο πρώτος άθλος του το 2010.

Ομως, τον Οκτώβριο του 2010 είχε κάνει την καλύτερή του αγωνιστική εμφάνιση. Μαύρο κολάν, μαύρα γυαλιά, το i-pod στα αυτιά και έτοιμος για τη συμμετοχή του στον Μαραθώνιο, συνοδευόμενος από τους σωματοφύλακές του και τερματίζοντας -κανονικότατα- στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Στον Μαραθώνιο του 2010 για τον εορτασμό της επετείου των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα, η παρουσία του κ. Παπανδρέου σηματοδοτούσε την αρχή ενός κοινωνικοοικονομικού μαραθώνιου για την κάλυψη του χρέους της χώρας. Το επικοινωνιακό επιτελείο του, προφανώς, ήθελε τον αθλητικό και μαχητικό Πρωθυπουργό να γίνεται ένα με τους Έλληνες στον δρόμο για το «νενικήκαμεν». Κάπου ή κάτι χάθηκε, όμως, στον δρόμο.

Ανάμεσα σε όλα τα άλλα, ανέβαινε στο ποδήλατό του για να διατηρηθεί σε φόρμα στους δρόμους της Εκάλης. Προέκυψε όμως ένα ατυχηματάκι και οι γιατροί τού συνέστησαν να ασχοληθεί με την κωπηλασία που δεν επιβαρύνει τη μέση. Το λευκό υπερσύγχρονο κανό του αξίας 3.500 ευρώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ηταν και το τελευταίο απόκτημά του πέρυσι το καλοκαίρι.

Για την προσφορά του Γιώργου Παπανδρέου στην Ελλάδα και τους Ελληνες έχουν γραφτεί και θα γραφτούν προσεχώς χιλιάδες σελίδες κειμένων. Για την παρουσία του στον ερασιτεχνικό - ατομικό αθλητισμό, ελάχιστα.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του κ. Παπανδρέου εν... δράσει, όπως αυτά δημοσιεύτηκαν κατά καιρούς σε ΜΜΕ της Ελλάδας.

{youtube}hP_zpJV3m4Y{/youtube}

Keywords
Τυχαία Θέματα