Έγραψε ιστορία η Βενεζουέλα με… Βάσκο

Η Βενεζουέλα επικράτησε της Αργεντινής με 1-0 στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014 και πέτυχε την πρώτη νίκη της ιστορίας της σε βάρος των «αλμπισελέστε».

Ωστόσο, η νίκη δεν μπορεί να θεωρηθεί τεράστια έκπληξη, αφού η Βενεζουέλα έχει προοδεύσει αρκετά τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα την πορεία της στο πρόσφατο Copa America, αλλά η αντίπαλος ήταν η… Αργεντινή. Υπό την καθοδήγηση του νέου ομοσπονδιακού προπονητή, Αλεχάντρο Σαμπέλα, υπήρχε αισιοδοξία περί αγωνιστικής ανάκαμψης, αλλά αυτή δεν θα σημειωθεί

με ήττες σε επίσημα παιχνίδια εναντίον της Βενεζουέλας.

Ο μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Φερνάντο Αμορεμπιέτα της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Ο Βάσκος έχει γεννηθεί στην Βενεζουέλα και προτίμησε αυτή την εθνική, αν και αγωνίστηκε στην «κάτω-των-19» της Ισπανίας και πλέον αποτελεί μέρος της ιστορίας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της πατρίδας του. Το γκολ σημειώθηκε στο 61ο λεπτό έπειτα από φάση διαρκείας μπροστά στην εστία των «αλμπισελέστε».

Γενικά, η Αργεντινή «λύγισε» απέναντι στο πάθος του κοινού στο Estadio Olimpico General Jose Antonio Anzoategui και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές της διακρίθηκαν σε… ατομικά λάθη. Από την αρχή του αγώνα, η ατμόσφαιρα ήταν «εκρηκτική» και με το τελευταίο σφύριγμα ξέσπασαν απίθανα πανηγύρια.

Αμφότερες οι ομάδες έχουν από τρεις βαθμούς έπειτα από τα δύο πρώτα τους παιχνίδια στην προκριματική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου του 2014. Παρακάτω η βαθμολογία έπειτα από τα σημερινά ματς:

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (2 αγώνες): Ουρουγουάη 4, Αργεντινή 3, Εκουαδόρ 3 (1 αγ.), Κολομβία 3 (1 αγ.), Περού 3, Χιλή 3, Βενεζουέλα 3, Παραγουάη 1, Βολιβία 0.

Βενεζουέλα: Βέγκα, Βιζκαρόντο, Ροζάλες, Τσίσερο, Αμορεμπιέτα, Αράνγκο, Λουσένα, Γκονζάλεζ (82’ Μοσκουέρα), Ρινκόν, Ρόντον (75’ Φέλτσερ), Μικού (88’ Μορένο).
Αργεντινή: Αντουχάρ, Μπουρντίσο, Ντεμικέλις, Οταμέντι, Ζαμπαλέτα (65’ Μπανέγκα), Ρόχο, Σόσο (74’ Παλάσιο), Μασεράνο, Ντι Μαρία (83’ Παστόρε), Μέσι, Ιγκουαΐν.

Keywords
Αναζητήσεις
εγραψε ιστορία ο αμορεμπιέτα
Τυχαία Θέματα