Δομάζος: «Θα πάμε και στο Μουντιάλ»

Ο Μίμης Δομάζος υποστήριξε πως η Εθνική ομάδα της Ελλάδας έχει όλα τα φόντα για να κάνει ακόμα μια καλή πορεία και να φτάσει ως τα τελικά του επόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου. «Άλλες οι εποχές εκείνες», το σχόλιό του για την εποχή που αγωνιζόταν με την «γαλανόλευκη».

Σαν σήμερα ο Μίμης Δομάζος έπαιξε για τελευταία φορά με την Εθνική ομάδα, συμπληρώνοντας 50 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, και με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra FM

έκανε μια αναδρομή στην εποχή που φορούσε τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος.

Σύμφωνα με τον «στρατηγό» του ελληνικού ποδοσφαίρου, μπορεί η Εθνική εκείνης της εποχής – ειδικά αυτή που διεκδίκησε ως το τέλος την παρουσία της στο Μουντιάλ του 1970 στο Μεξικό – να είχε… περίσσευμα ταλέντου, αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να γίνει το βήμα παραπάνω αφού δεν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες για να προετοιμαστεί κατάλληλα η «γαλανόλευκη» και το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα ήταν ακόμα ερασιτεχνικό.

«Το θυμάμαι. Ήταν με την Αυστραλία το τελευταίο μου παιχνίδι. Ένα 3-3 που έβαλα ένα γκολ κι έδωσα μια ασίστ που έβαλε ωραίο γκολ με κεφαλιά ο Δαμανάκης», ήταν το πρώτο σχόλιο του Μίμη Δομάζου για τον τελευταίο του αγώνα με την Εθνική Ελλάδας.

Όσο για το αν θεωρεί πως έχει αδικηθεί από το γεγονός ότι στην εποχή του η Εθνική δεν έδινε πολλούς αγώνες και έμεινε με μόνο 50 συμμετοχές, απάντησε: «Δε με στεναχωρεί, γιατί ήταν άλλες εποχές εκείνες και άλλες αυτές που ζούμε τώρα. Τότε παίζαμε ένα – δύο παιχνίδια τον χρόνο. Αν σκεφτείτε όμως τις διαφορές, εγώ στο ελληνικό πρωτάθλημα έκανα 540 συμμετοχές στην Α’ Εθνική και είναι δύσκολο να το κάνει κάποιος παίκτης τώρα. Μακάρι να βρεθεί αθλητής να το προσπεράσει. Ήταν ωραίες εποχές εκείνες, περνάγαμε όμορφα παίζοντας ποδόσφαιρο. Δεν είχαμε και τους ξένους παίκτες, έπαιζαν όλα τα Ελληνόπουλα στις ομάδες. Τώρα βέβαια, πάνε και Έλληνες στο εξωτερικό κι αυτό είναι πολύ καλό. Οι παίκτες μας που πάνε έξω έχουν και άλλη νοοτροπία από την ελληνική!».

Ο Μίμης Δομάζος, στη συνέχεια δήλωσε ότι: «Οι ξένοι που έρχονται δεν κάνουν πάντα τη διαφορά. Λίγα ονόματα ήταν αυτά που έκαναν το κάτι παραπάνω. Πρέπει οι ξένοι που έρχονται να κάνουν τη διαφορά και οι Έλληνες να παίρνουν μαθήματα από αυτούς, όχι να είναι χειρότεροι και να παίζουν αυτοί. Δεν είναι καλό για την Εθνική να μην παίζουν στο πρωτάθλημα οι Έλληνες παίκτες. Κάθε ομάδα έχει έξι κι επτά ξένους ποδοσφαιριστές και μένουν πολύ πίσω τα ταλέντα. Όσοι είναι τώρα μικρή ηλικία, θα αργήσουν να παίξουν όσο έρχονται οι ξένοι και παίζουν 10 στους 11 στις ομάδες. Δεν θα κάνει καλό στην Εθνική αυτό».

Για το γεγονός ότι δεν έπαιξε σε μια μεγάλη διοργάνωση με την Εθνική, υποστήριξε: «Μόνο με τον Παναθηναϊκό έπαιξα σε μεγάλη διοργάνωση, με τον τελικό του Γουέμπλεϊ. Ήταν καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο όχι μόνο για την ομάδα τότε. Είχαμε ατυχία και δεν πήγαμε στο Μεξικό τότε με τον Νταν Γεωργιάδη, που ισοβαθμίσαμε με τους Ρουμάνους και πήγαν αυτοί. Αν πηγαίναμε τότε στο Μεξικό, πολλά παιδιά από εμάς θα φεύγανε. Είχ

Keywords
Τυχαία Θέματα