Δοκάρια η Ρίαλ, τελικό οι Γκάλαξι

Οι Λος Άντζελες Γκάλαξι προκρίθηκαν στον τελικό του MLS κερδίζοντας με 3-1 την Ρίαλ Σολτ Λέικ.

Οι Γκάλαξι ξεκίνησαν δυναμικά τον αγώνα και έχασαν αρκετές ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά του ημιτελικού των play off. Τελικά, στο 23ο λεπτό, ο Λάντον Ντόναβαν άνοιξε το σκορ με πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Ομάρ Γκονζάλεζ. Μία κοντινή κεφαλιά του Αλβάρο Σαμπόριο ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο μία εκτέλεση κόρνερ και διαμόρφωσε το 1-1 στο 25ο λεπτό.

Στο 32ο λεπτό ακολούθησε ένα δοκάρι του Ρόμπι Κιν, αλλά η Σολτ Λέικ «απάντησε» άμεσα και στα δοκάρια, αφού στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ένα μακρινό σουτ του Κάιλ Μπέκερμαν προσέκρουσε στην δοκό της αντίπαλης εστίας.

Αυτή η εξέλιξη… τρόμαξε τους θεατές στο Home Depot Center, οι οποίοι… ηρέμησαν όταν είδαν τον Μάικ Μαγκί, με την βοήθεια του Ντέιβιντ Μπέκαμ, να διαμορφώνει το 2-1 στο 58ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν άμεσα, αλλά σημάδεψαν για δεύτερο φορά το δοκάρι με σουτ του Φαμπιάν Εσπιντόλα!

Στο 68ο λεπτό, ο Ρόμπι Κιν αποδείχθηκε εύστοχος και ο αρχηγός της Ιρλανδίας πρόσφερε προβάδισμα δύο γκολ στους Γκάλαξι. Το 3-1 αποδείχθηκε τελικό αποτέλεσμα, όποτε η ομάδα του Λος Άντζελες θα υποδεχθεί τους Χιούστον Ντάιναμο στις 20 Νοεμβρίου στον τελικό του φετινού πρωταθλήματος.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι Γκάλαξι έχουν φθάσει στον τελικό έξι φορές, αλλά κατέκτησαν το τρόπαιο μονάχα σε δύο περιπτώσεις, το 2002 και 2005. Το αποψινό ματς είχε χαρακτηριστεί πρόωρος τελικός, αλλά σίγουρα οι Ντάιναμο θα έχουν διαφορετική άποψη.

Λος Άντζελες Γκάλαξι: Σάουντερς, Γκονζάλεζ, Ντελαγκάρζα, Φράνκλιν, Ντουνιβάντ, Μαγκί, Ζουνίνιο, Μπέκαμ (93' Στέφενς), Κιν, Ντόνοβαν, Μπάρετ (63’ Μπίρσαλ).
Ρίαλ Σολτ Λέικ: Ριμάντο, Ολάβε (82’ Μπελτράν), Ράσελ (70’ Γκραμπαβόι), Βίνγκερτ, Σούλερ, Τζόνσον, Μπέκερμαν, Μοράλες, Ουίλιαμς (75’ Τζιλ), Σαμπόριο, Εσπιντόλα.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα