Δικαιουλάκος: «Δεν αστειεύονται οι Τούρκοι αστυνομικοί»

23:33 3/5/2012 - Πηγή: OnSports

Μήνυμα προς τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού που θα βρεθούν στην Κωνσταντινούπολη για το Final 4 έστειλε ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος.

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας της Φενέρμπαχτσε, μιλώντας στην τηλεόραση του Τηλέ Άστυ, αναφέρθηκε στους Τούρκους αστυνομικούς, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν αστειεύονται ιδιαίτερα, δεν έχουν και πολλή υπομονή στο να… κατευνάσουν

τα πνεύματα». Μίλησε επίσης για τη ζωή του στη γείτονα χώρα, την προοπτική να επιστρέψει στον Αθηναϊκό, αλλά και την άρνησή του να αναλάβει την Εθνική Γυναικών. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το γεγονός πως κάθε χρόνο κατακτάει κι έναν τίτλο: «Μακάρι να έχω το κοκαλάκι της νυχτερίδας, δεν ξέρω! Προς το παρόν, ό,τι κάνω το κάνω με την ομάδα, αλλά και στις προηγούμενες, με βάση τη σκληρή δουλειά, αλλά και την πειθαρχία. Εκεί βασιζόμαστε! Φτιάχνουμε ομάδες οι οποίες δεν βασίζονται σε μία ή δύο παίκτριες κι έτσι συνεχίζουμε και από εκεί και πέρα αισιοδοξούμε πως με λίγη τύχη και πολλή υγεία θα έρθουν τα αποτελέσματα. Μέχρι τώρα έρχονται!».

Για το εάν οι Τούρκοι ήταν «εχθρικοί» απέναντί του: «Εντός εισαγωγικών, γιατί στην πράξη αποδείχθηκαν πάρα πολύ φιλικοί. Γενικά, πολλά πράγματα αναθεώρησα σχετικά με τη σχέση μας με τους Τούρκους και την Τουρκία γενικά. Οι άνθρωποι αποδείχθηκαν πάρα πολύ φιλόξενοι. Είναι πραγματικά ένα μεγάλο βήμα για όλους τους προπονητές, για τον αθλητισμό γενικότερα, και φαντάζομαι και αισιοδοξώ πως θα με ακολουθήσουν κι άλλοι σε αυτή τη χώρα που έχει αποδειχθεί πάρα πολύ φιλική και για εμένα και για τον Ηλία Ζούρο».

Για το αν είχε αντιδράσεις επειδή ήταν Έλληνας στην Τουρκία: «Καθόλου. Για να είμαι ειλικρινής, περίμενα τέτοιες αντιδράσεις, ακόμα και μέσα στους κύκλους της δικιάς μου ομάδας και αν όχι εκεί, τότε σίγουρα όταν θα πηγαίναμε να παίζουμε στα βάθη της Τουρκίας. Η πραγματικότητα, όμως, ήταν εντελώς διαφορετική. Υπήρχε μεγάλη αναγνώριση και σεβασμός στο πρόσωπό μου. Δεν άκουσα την παραμικρή, μα την παραμικρή αντίδραση ή οτιδήποτε και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος με αυτό και το θεωρώ μεγάλη μου τιμή».

Για το τι του έλεγαν οι φίλαθλοι της ομάδας ύστερα από κάθε επιτυχία: «Ευχαριστώ μου έλεγαν, στα ελληνικά μάλιστα, διότι αλλιώς περίμεναν πως θα εξελιχθεί η σεζόν και δεν είναι ότι μόνο εμείς είχαμε προβλήματα στην αρχή της σεζόν με τη σύλληψη του προέδρου, αλλά γιατί ο μισητός αντίπαλος της Φενέρ, η Γαλατάσαραϊ, ενισχύθηκε σχεδόν με τη μισή Εθνική Αμερικής. Εντάξει, ήταν αναπάντεχο νομίζω και για αυτούς η καλή πορεία και το διασκέδασαν πάρα πολύ. Στο τέλος, το θεωρούν ίσως το σπουδαιότερο πρωτάθλημα που πήραν».

Για τον Ηλία Ζούρο κι αν κάνουν παρέα στην Κωνσταντινούπολη: «Ασφαλώς και κάνουμε παρέα, αν και μένουμε πολύ μακριά ο ένας από τον άλλον. Εγώ μένω στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης και ο Ηλίας στην ευρωπαϊκή και για να διασχίσεις αυτή την απόσταση δεν ξέρεις καν εάν θα φθάσεις. Στην Κωνσταντινούπολη υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα με την κίνηση, παρ’ όλα αυτά έχουμε βρεθεί πολλές φορέ

Keywords
Τυχαία Θέματα