«Χρυσή» η Μπουκουβάλα

Η Ελληνίδα τζουντόκα πήρε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο γκραν πρι που έγινε στο Άμστερνταμ.

Μία ακόμη μεγάλη επιτυχία πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τζούντο κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο γκραν πρι του Άμστερνταμ, όπου με τέσσερα Ippon και ένα Yuko βρέθηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου των νικητριών της κατηγορίας των -57 κιλών. Η νίκη αυτή της έδωσε επιπλέον 200 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

του Λονδίνου.

Η Μπουκουβάλα στα προκριματικά έκαμψε την αντίσταση της Κινέζας Τονγκγιουιάν Λου, της «χάλκινης» παγκόσμιας πρωταθλήτριας του 2009, Κιφαγιάν Γκασιμόβα από τη Αζερμπαϊτζάν αλλά και της Οτόμν Παβιά από τη Γαλλία, σε διάστημα δύο λεπτών. Η νίκη στον ημιτελικό απέναντι στην Μεγκούμι Ισικάβα από την Ιαπωνία, ήρθε πιο εύκολα απ` ότι αναμενόταν (σ.σ. Ippon σε δύο λεπτά), ενώ στον τελικό κλήθηκε να αντιμετωπίσει την «χάλκινη» Ολυμπιονίκη του Πεκίνου, την Βραζιλιάνα Κέτλεϊν Γκουαντρός. Με Yuko σε 34 δευτερόλεπτα αλλά και δύο shido στο golden score πήρε μια σπουδαία νίκη αλλά και την πρώτη θέση στην κατηγορία των -57 κιλών.

Να θυμίσουμε ότι η Γιαννιώτισα αθλήτρια, πριν από το γκραν πρι του Αμστερνταμ, βρισκόταν στο Νο-23 της παγκόσμιας κατάταξης των -57 κιλών.

Keywords
Τυχαία Θέματα