Χριστοδούλου: «Ήμασταν οικογένεια»

20:31 8/5/2012 - Πηγή: OnSports

Ο τεχνικός της ΑΕ Λεμεσού αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους η ομάδα του έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Κύπρου.

Στον NOVA ΣΠΟΡ FM μίλησε ο προπονητής της ΑΕ Λεμεσού, Πάμπος Χριστοδούλου, σχετικά με την κατάκτηση του τίτλου από την ομάδα του.

Για την εμπιστοσύνη του πρόεδρου της ΑΕΛ στο πρόσωπο του:

«Εγώ όλα τα επτά χρόνια που είμαι στην πρώτη κατηγορία της Κύπρου

έχω δική μου φιλοσοφία και σε όλες τις ομάδες είχα τον πρώτο λόγο, γιατί θεωρώ ότι ο καθένας πρέπει να κάνει τη δουλειά του στο πόστο του. Συμφωνήσαμε με τον πρόεδρο ότι η ομάδα θα χτιστεί από την αρχή γιατί τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε επιτυχίες και μαζί με τον συνεργάτη μου προσπαθήσαμε πολύ. Ήταν μια συμφωνία με τον πρόεδρο πριν υπογράψουμε, καθώς ήθελε να με φέρει στην ομάδα εδώ και τρία χρόνια. Τόσο εγώ όσο και ο πρόεδρος αποφασίσαμε ότι θέλαμε ανανέωση, μου έδωσε εν λευκώ την ομάδα, αλλιώς δεν θα μπορούσα να δουλέψω. Όλοι σαν οικογένεια παλέψαμε σκληρά και με 17 νέους ποδοσφαιριστές, παρά το χαμηλό μπάτζετ, σε σχέση με τους άλλους ξεκινήσαμε αυτή την ομάδα με παίκτες από Β και Γ εθνική, κυρίως από την πορτογαλική αγορά».

Για τον πρωταθλητισμό της ΑΕΛ, παρά το γεγονός πως δεν ήταν συνηθισμένη σε αυτές τις συνθήκες:

«Έχουμε κάνει μια πολύ δυνατή προετοιμασία, σκληρή δουλειά και όλα τα παιδιά κατάλαβαν εξαρχής ότι η φετινή σεζόν είναι δύσκολη. Έχουμε εκπληκτικό κόσμο που μας σπρώχνει, και αν συγκριθεί με της Ελλάδας είναι σαν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Σε όλες τις ομάδες που ήμουν ως τώρα, ότι έχω καταφέρει έγινε με ταλέντα και δουλειά. Στην αρχή φοβόμουν το θέμα της ομοιογένειας, όμως όλα μπορούν να συμβούν με θέληση. Οι παίκτες μου ήταν διψασμένοι και το έβγαζαν στο γήπεδο, κάνοντας όλους τους οπαδούς περήφανους. Τις τελευταίες τρεις μέρες στη Λεμεσό είναι απίστευτα τα πανηγύρια».

Για το ρεκόρ των εννιά γκολ σε 31 αγώνες:

«Είμαι λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου και μάλιστα έχω βγάλει τρεις φορές πρώτους σκόρερ και με πιο μικρές ομάδες. Η φετινή ΑΕΛ στατιστικά δημιουργούσε 20 ευκαιρίες ανά παιχνίδι αλλά ταυτόχρονα ήθελα εξίσου να αμυνόμαστε καλά. Αυτό μας έδωσε τη χαρά να είμαστε η πρώτη άμυνα στην Ευρώπη, καθώς οι παίκτες μπήκαν γρήγορα στη φιλοσοφία και πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα».

Για το σύστημα των πλέι οφ:

«Είναι άδικο αυτό που γίνεται στα πλέι οφ. Το πιο σωστό είναι της Ελλάδας. Είναι κρίμα να τερματίζεις πρώτος και στα πλέι οφ που δίνεις, με μια ατυχία ή τραυματισμούς να χάσεις τους κόπους όλης της χρονιάς. Ο πρώτος να είναι πρώτος και οι υπόλοιποι να διεκδικούν στα πλέι οφ την έξοδο στην Ευρώπη».

Για την ευρωπαϊκή πορεία του ΑΠΟΕΛ και κατά πόσο ενέπνευσε την ΑΕΛ:

«Το ΑΠΟΕΛ μας έχει κάνει όλους περήφανους, έκανε εκπληκτική πορεία που την ζηλεύουν οι πάντες και ήταν απίστευτο αυτό που πέτυχε. Τα χρήματα δεν παίζουν πάντα ρόλο στην ομάδα και αυτό συνέβη και με εμάς, αρκεί οι παίκτες να βοηθάει ο ένας τον άλλο».

Keywords
Τυχαία Θέματα