Χαρούμενα ΑΕΚούγεννα και βλέπουμε

Η ΑΕΚ έστω και αν χρειάστηκε να κυλιστεί στην λασπουριά, βγήκε ασπροπρόσωπη στην Καλαμάτα. Και μέσα στην γενική παραδοξότητα που ζει, καταφέρνει τελικά να κάνει το καθήκον της.

Μάλιστα έχει πετύχει να πηγαίνει σε γιορτές Χριστουγέννων με πλατύ χαμόγελο μετά από πολύ καιρό. Χαρούμενα ΑΕΚούγεννα, λοιπόν, και βλέπουμε τα σημαντικότερα που είναι μπροστά μας…

Προφανώς και αν δεν είχε μεσολαβήσει η ήττα στο Περιστέρι,

τα φετινά ΑΕΚούγεννα θα ήταν τα ωραιότερα των τελευταίων χρόνων. Αλλά είναι βέβαιο πως ο Κωστένογλου και οι παίκτες του προτιμούν χίλιες φορές το γεγονός πως δεν πνίγηκαν στον βούρκο της Καλαμάτας.

Βεβαίως κανένα, μα κανένα αποτέλεσμα, δεν μπορεί να πετάξει ένα κανονικό σωσίβιο για να βγάλει τους «κιτρινόμαυρους» από τον ωκεανό των προβλημάτων. Απλώς, όταν έρχονται νίκες, βγάζουν ελαφρώς το κεφάλι τους, παίρνουν μια αναπνοή και ξαναβυθίζονται στο διοικητικό τέλμα. Και ακόμα και ο Κωστένογλου, αντί για ευχές για τις μέρες των Χριστουγέννων, προτίμησε την έκκληση για λύση στο διοικητικό πρόβλημα.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ ξέρει καλύτερα από τον καθένα πως τα δύσκολα δεν βρίσκονται σε κανένα κακό τερέν της Καλαμάτας. Ούτε καν σε ένα στραβοπάτημα στο Περιστέρι. Βρίσκονται εντός των τειχών των Σπάτων, όσο η διοικητική αβεβαιότητα ζει και βασιλεύει. Είναι βέβαιο πως άπαντες θα περάσουν καλά Χριστούγεννα. Ή καλά ΑΕΚούγεννα, αν προτιμάτε. Το δικαιούνται άλλωστε.

Επιστρέφοντας όμως, θα (αν) βρουν και πάλι να τους περιμένει το ίδιο πρόβλημα, μια αποχή από μια γιορτή, είναι βέβαιο πως δεν θα μοιάζει αρκετή. Είναι δεδομένο πως αυτό το αντιλαμβάνονται οι πάντες. Και ο Κωστένογλου, που όμως μόνο εκκλήσεις μπορεί να κάνει, αλλά και φυσικά η διοίκηση.

Η ΑΕΚ έδειξε και στην Καλαμάτα, όπως έδειξε και στο πρωτάθλημα το προηγούμενο διάστημα, πως έχει και κότσια και τσαγανό για να φτάσει ψηλά φέτος. Δεν έχει όμως αντοχές απέναντι στο εσωτερικό της σαράκι. Αυτή είναι μια αλήθεια, που δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από την λάμψη ούτε των νικών, ούτε των εορτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα