Μπολτ vs Μπλέικ... άκυρο (photos+video)

13:26 1/1/2012 - Πηγή: OnSports

Ο Γιουσέιν Μπολτ πήγε στο Νταεγού ως ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο και… έφαγε άκυρο.

Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 100μ. με 9.72 θεωρούνταν το απόλυτο φαβορί στο κατοστάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου του 2011, αλλά το χρυσό το πήρε ο κολλητός… Γιόαν Μπλέικ με 9.92.

Αδίκως συντονίστηκε η μισή υφήλιος στις 28 Αυγούστου για να δει ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Πάνω στην φόρα του να κερδίσει και να κάνει τον καλύτερο δυνατό χρόνο, ο Μπολτ

έφυγε κλάσματα του δευτερολέπτου πριν ακουστεί ο αφέτης και φυσικά ακυρώθηκε. Η στιγμή που αντιλήφθηκε τι είχε κάνει, ήταν… να τον λυπηθείς. Αμέσως έσκισε την φόρμα του απογοητευμένος και πικραμένος αποδεχόμενος την ποινή του και χωρίς καν να προσπαθήσει μέσω έντασης να αλλάξει κάτι. Ηταν πασιφανές ότι εκείνη η κούρσα ήταν… η τιμωρία του για την αλαζονεία του.

Το κοινό έμεινε να τον παρακολουθεί άφωνο να αποχωρεί «σκασμένος» προς τα αποδυτήρια και λίγα λεπτά αργότερα χειροκρότησε τον νέο… Βασιλιά. Ο Μπλέικ πήρε το χρυσό, κρατώντας τον τίτλο στην Τζαμάικα και στην ίδια προπονητική ομάδα με τον Μπολτ.

Ακολούθησαν θεωρίες συνομωσίας, ότι δήθεν οι αθλητές των διπλανών διαδρόμων κουνούσαν τους βατήρες τους και τον μπέρδεψαν. Θεωρήθηκε αναγκαία και η αναθεώρηση του κανονισμού που αποκλείει από την συνέχεια τον αθλητή που θα κάνει άκυρη εκκίνηση. Αλλά το κακό είχε γίνει.

Και τώρα έρχεται η ώρα του Λονδίνου, όπου πλέον ο Μπολτ δεν είναι το απόλυτο φαβορί και ο ομόσταυλός του Μπλέικ θα σταθεί στην διπλανή διαδρομή ως παγκόσμιος πρωταθλητής και όχι ένας ακόμη απλός σπρίντερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα