F1: Το θαύμα με το όνομα Φέτελ (photos+video)

11:26 1/1/2012 - Πηγή: OnSports

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ κατάφερε φέτος, εκτός από το να καταρρίψει όλα τα ρεκόρ, να κάνει γνωστή τη Formula 1 σε ανθρώπους εκτός μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Από την πρώτη του χρονιά με την Red Bull το 2009 o Φέτελ ξεκίνησε «σπάζοντας» ένα ρεκόρ: Ολοκλήρωσε την αγωνιστική περίοδο ως ο νεότερος σε ηλικία πιλότος, ο οποίος κατετάγη δεύτερος στην βαθμολογία οδηγών, πίσω από τον Τζένσον Μπάτον (τότε Brawn GP). Τον επόμενο χρόνο έγινε ο νεαρότερος πιλότος

που κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα οδηγών και βοήθησε στην πρώτη νίκη της ομάδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Γεννήθηκε στο Χέπενχαϊμ της Γερμανίας. Ο ίδιος σε συνέντευξή του έχει αποκαλύψει ότι από μικρός ήθελε να γίνει τραγουδιστής της pop, ωστόσο συνειδητοποίησε ότι δεν διέθετε τη φωνή, όταν σε διαγωνισμό τραγουδιού τερμάτισε… προτελευταίος.

Έγραψε ξανά ιστορία στο τελευταίο γκραν πρι της χρονιάς όταν κέρδισε τη 15η pole position για το 2011 και έσπασε έτσι το ρεκόρ του Βρετανού Νάιτζελ Μάνσελ, ο οποίος το 1992 είχε κατακτήσει 14 πρωτιές στις επίσημες κατατακτήριες.

Ο Γερμανός, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του πρωταθλήματος που αποχαιρετήσαμε και αναμένεται να είναι ένας από τους σημαντικότερους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος που θα ξεκινήσει το τριήμερο 16-18 Μαρτίου του 2012.

Ας θυμηθούμε, όμως, την πορεία και τα κατορθώματα του Γερμανού, που βλέπει ότι οι εφτά παγκόσμιοι τίτλοι του Μίκαελ Σουμάχερ (ρεκόρ για τη Formula 1), πολύ απλά θα... σπάσουν!


Έτρεξε σε νεότερη ηλικία (19 χρονών και 54 ημερών) σε αγώνα Formula 1 στην Τουρκία.

Ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του πόντιουμ σε ηλικία 21 ετών και 73 ημερών στη Μόντσα το 2008.

Πήρε την pole position σε ηλικία 21 ετών και 72 ημερών στη Μόντσα.

Πραγματοποίησε τον ταχύτερο γύρο σε ηλικία 19 ετών και 53 ημερών το 2006 στην Τουρκία.

Eγινε ο νεότερος πιλότος που έχει πάρει βαθμό. Σε ηλικία 19 χρονών και 349 ημερών, το 2007 στην Αμερική.

Μαζί με τον Σουμάχερ είναι ο πιλότος με τα περισσότερα βάθρα σε μια χρονιά. Ο «Σούμι» το 2002 είχε κάνει το ανεπανάληπτο 17/17, ενώ φέτος ο Φέτελ έκανε 17/19.

Έχει τις περισσότερες εκκινήσεις από την πρώτη θέση, σε μία σεζόν (15 φορές το 2011)

Είναι ο νεότερος πιλότος που έχει κερδίσει διαδοχικά δύο Παγκόσμιος τίτλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα