Μπόλονι: «Τέτοια λάθη κοστίζουν 10 με 20 εκατ. ευρώ»

Ο Λάζλο Μπόλονι στάθηκε πρωτίστως στην κακή εικόνα του ΠΑΟΚ, αλλά αναφέρθηκε εκτεταμένα και στη διαιτησία του Γιάχου, για το πέναλτι που δεν καταλόγισε υπέρ του Φωτάκη.

«Χάσαμε επειδή δεν σκοράραμε και αυτοί έβαλαν δύο γκολ. Το ποδόσφαιρο είναι τόσο απλό μερικές φορές. Δεν θα ήθελα να μιλήσω για τον διαιτητή. Γιατί υπήρχε ένα παιχνίδι. Λίγο πολύ ένα παιχνίδι

για μεγάλα αγόρια. Αλλά στο ξεκίνημα όταν ήρθαμε να παίξουμε τον Παναθηναϊκό, έναν μεγάλο σύλλογο και καλή ομάδα, ξέραμε ότι για να διατηρήσουμε το όνειρό μας θα έπρεπε να κάνουμε ένα τέλειο παιχνίδι.

Αναγνωρίζω ότι η ομάδα μου δεν έκανε το τέλειο παιχνίδι. Οι παίκτες μου ήταν ψυχολογικά κουρασμένοι. Επίσης είδα ότι στην επίθεση δεν παίξαμε με ταχύτητα, ενώ στα τελευταία 35 μέτρα δεν είχαμε καλές τελικές πάσες. Και τέλος δεν κάναμε το τέλειο παιχνίδι επειδή ήμασταν και αυτοί που κάναμε το πρώτο λάθος στην άμυνα», δήλωσε αρχικά ο Μπόλονι μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό και συνέχισε λέγοντας:

«Γι αυτό το λόγο λοιπόν δεν πήραμε εμείς οξυγόνο, αλλά το δώσαμε στον αντίπαλο. Και σε έναν αντίπαλο όπως ο Παναθηναϊκός δεν είναι καλό να δίνεις οξυγόνο. Το σχέδιο μας είναι να επιστρέψουμε ανταγωνιστικοί και με καλή ψυχολογία. Είναι καλό ότι κάποιοι σημαντικοί παίκτες δεν πήραν κίτρινη κάρτα. Νομίζω πάντως πως δεν έχει τελειώσει τίποτα, ούτε για την πρώτη θέση, ούτε για την τελευταία.

Για να ξεπεράσουμε το ποδοσφαιρικό κομμάτι, τέτοιες καταστάσεις επηρεάζουν οποιονδήποτε. Σας είπα ότι δεν κάναμε το τέλειο παιχνίδι, αλλά πρέπει να σας πω πως ο Παναθηναϊκός δεν χρειαζόταν τέτοια βοήθεια. Όλα είναι υποθετικά. Μπορεί να ισοφαρίζαμε και μετά να βάζαμε άλλα τέσσερα γκολ. Και μετά να δεχόμαστε εμείς άλλα πέντε. Τώρα καταλαβαίνω όμως γιατί ισοφαριστήκαμε με τον Ατρόμητο. Αν κάνετε τους υπολογισμούς θα μπορούσαμε να έχουμε τρεις πόντους παραπάνω και ο Παναθηναϊκός δύο λιγότερους».

Κλείνοντας, ο προπονητής του ΠΑΟΚ εξήγησε πόσο σημαντική μπορεί να είναι η λανθασμένη αντίληψη του Γιάχου στη φάση του 72'.

«Τέτοιου είδους λάθη μπορεί να στοιχίσουν το λιγότερο 10 και το περισσότερο 20 εκατ. ευρώ. Το να δίνεις την απάντηση δεν είδα δεν λέει κάτι. Γιατί ήρθε τότε αυτός και ο βοηθός του. Το να πάρεις τους μισθούς και να βρεις τα λεφτά για την αδειοδότηση είναι σημαντικό. Και το να χάσεις από 10 μέχρι 20 εκατ. ευρώ μπορεί να είναι ελληνική τραγωδία. Άκουσα ότι μπορεί να είναι ο ίδιος διαιτητής στο τελευταίο ματς. Του λέω από τώρα καλωσόρισες».

Keywords
Τυχαία Θέματα