Αποσύρθηκε επίσημα ο Varitek των Ρεντ Σοξ

03:11 2/3/2012 - Πηγή: OnSports

Μετά από 15 χρόνια καριέρας στο MLB, ο catcher των Μπόστον Ρεντ Σοξ, Jason Varitek, αποφάσισε να αποχωρήσει από το μπέιζμπολ.

Οι σχετικές φημολογίες είχαν ξεκινήσει πριν από αρκετές εβδομάδες. Όπως τόνισε ο 39χρονος αθλητής, σκέφτηκε όλα τα ενδεχόμενα και μονάχα τότε αποφάσισε να «κρεμάσει» το γάντι του.

Στο παρελθόν, ο αρχηγός των «κόκκινων καλτσών» έχει συνεισφέρει καταλυτικά στην κατάκτηση δύο παγκόσμιων τίτλων για λογαριασμό της ομάδας

της Μασαχουσέτης. Ακόμα πήρε μέρος σε τρία All Star Games κατά την διάρκεια της καριέρας του.

Πενταετή ανανέωση σε Molina

Σε αντίθετη πορεία κινείται ένας άλλος catcher. Συγκεκριμένα, ο Yadier Molina υπέγραψε νέο πενταετές συμβόλαιο με τους Σέιντ Λούις Κάρντιναλς, το οποίο θα του αποφέρει συνολικά 75 εκατομμύρια δολάρια.

O 4-φορές νικητής Gold Glove θεωρείται από τους κορυφαίους catcher του μπέιζμπολ. Υπάρχει επίσης όρος μονοετής επέκτασης του συμβολαίου του 29χρονου παίκτη για 15 ακόμα εκατομμύρια δολάρια το 2018.

Πέρσι, ο Molina ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το World Series. Στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε πως ήθελε να μείνει στην πόλη του Μιζούρι, αφού σε αυτή μεγάλωσε. Πλέον είναι δεύτερος στην κατάταξη των catchers αναφορικά με τους ετήσιους μισθούς, καθώς υστερεί μονάχα του Joe Mauer που έχει υπογράψει οκταετές συμβόλαιο 184 εκατομμυρίων δολαρίων.

Προσαρμογή Soriano

Αφού απώλεσαν δύο από τρεις παραγωγικότερους τους hitters, οι Σικάγο Καμπς αναμένεται να αναβαθμίσουν τον Alfonso Soriano. Σύμφωνα με τα πρώτα πλάνα του νέου προπονητή των Καμπς, Dale Sveum, ο πρώην leadoff hitter θα μετατραπεί σε cleanup.

Πάντως η ομάδα βρίσκεται ακόμα στο αρχικό στάδιο της προετοιμασίας της, οπότε μπορούν να αλλάξουν αρκετά. Άλλωστε υπάρχει ο νεοαποκτηθείς outfielder, David DeJesus και ο first baseman, Bryan LaHair, που μπορούν να προσφέρουν επιθετικές λύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα