Αποκλεισμός λόγω βαθμολογίας μαθημάτων για το Κονέκτικατ

Οι παίκτες του Κονέκτικατ δεν είχαν τις απαραίτητες θετικές βαθμολογίες στα μαθήματά τους και το κολέγιο κινδυνεύει άμεσα με αποκλεισμό από το επόμενο τουρνουά του NCAA.

Συγκεκριμένα η διοίκηση της μπασκετικής ομάδας παρέδωσε τις μαθητικές επιδόσεις των παικτών τους στο NCAA. Αυτές έφτασαν στους 978 βαθμούς, αλλά δεν είναι αρκετές. Η κολεγιακή αρχή απαιτεί μέσο όρο 900 στην τελευταία τετραετία και 930 στη διετία, αλλά οι Χάσκις έχουν 889 και 902, αντίστοιχα.

Αν

δεν βρεθεί κάποιο… παραθυράκι, τότε το Κονέκτικατ θα αποτελέσει το δέκατο πανεπιστήμιο, που θα αποκλειστεί από το κολεγιακό τουρνουά του 2013. Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ σε όλη την ιστορία του NCAA.

Ούτε τα Άρκανσας-Πάιν Μπλαφ, Καλιφόρνια-Ρίβερσαϊντ, Καλ Στέιτ Μπάκερσφιλντ, Τζάκσονβιλ Στέιτ, Μισισίπι Βάλεϊ Στέιτ, Νορθ Καρολάινα-Ουίλμινγκτον, Τέξας Α&Μ, Τολέντο και Τόουσον πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις. Ωστόσο το Κονέκτικατ αποτελεί τη σημαντικότερη περίπτωση, αφού μεταξύ άλλων έχει κατακτήσει τρεις εθνικούς τίτλους (1999, 2004 και 2011).

Το «παραθυράκι» των Χάσκις αφορά τον τρόπο βαθμολόγησης. Συγκεκριμένα ζητούν να συμπεριληφθούν οι βαθμολογίες των παικτών για το 2011-12, αλλά το NCAA εξετάζει τα προηγούμενα τέσσερα έτη, κάτι που προβλέπεται από τον σχετικό κανονισμό.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ανδρικές ομάδες μπάσκετ έχουν συνολικό μέσο όρο βαθμολογίας 973, παρά το ρεκόρ αποκλεισμών. Έτσι ξεπερνούν τους μαθητές-παίκτες φούτμπολ, που βρέθηκαν στο 948. Οριακά ξεπέρασαν τις μαθήτριες-αθλήτριες καλαθοσφαίρισης, οι οποίες έφτασαν στο 970. Ακόμα το μπέιζμπολ είχε μέσο όρο 965.

Keywords
Τυχαία Θέματα