Από τη… Β’ Εθνική, έκτος ο Αστέρας Τρίπολης!

Η πορεία του Αστέρα Τρίπολης τη φετινή σεζόν ήταν αρκετά περίεργη, ωστόσο η αντεπίθεση στον δεύτερο γύρο τον έφερε στην ιστορική γι’ αυτόν έκτη θέση.

Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά η χρονιά θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο πετυχημένη για τους Αρκάδες, αν είχαν καταφέρει να περάσουν στον τελικό Κυπέλλου, ενώ αν είχαν κάνει καλύτερο ξεκίνημα, θα μπορούσαν να διεκδικήσουν θέση και στα play off. Εξάλλου, η διαφορά με την πέμπτη ΑΕΚ «έκλεισε» στους τέσσερις βαθμούς. Βέβαια, ο Αστέρας

έχει ακόμη ελπίδες για έξοδο στην Ευρώπη, καθώς είναι ο πρώτος επιλαχών σε περίπτωση που ένας εκ των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ δεν πάρουν άδεια συμμετοχής από την UEFA. Αλλά όπως είπαμε, η φετινή περίοδο είχε περίεργες διακυμάνσεις για την ομάδα της Τρίπολης.

Το μακρύ δικαστικό καλοκαίρι και η αβεβαιότητα

Την περασμένη χρονιά, ο Αστέρας υποβιβάστηκε αγωνιστικά, όμως κατόρθωσε να παραμείνει στη Super League, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο Ηρακλής δεν πήρε πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Για να ξεκαθαρίσει αυτό, ωστόσο, χρειάστηκαν πολλές αποφάσεις της Λίγκας και της ΕΠΟ. Κι ενώ ξεκίνησε την προετοιμασία του, λίγο πριν την πρεμιέρα, προέκυψε προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο, που παραλίγο να ανατρέψει τα δεδομένα, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Οι δικαστικές διαμάχες των Αρκάδων δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς ήρθε η εμπλοκή στο σκάνδαλο των στημένων που τον Οκτώβριο παραλίγο να οδηγήσει σε υποβιβασμό την ομάδα και το πρωτάθλημα σε σύγχυση. Ο Αστέρας αθωώθηκε τελικά, όμως οι περιπέτειες αυτές είχαν και… αγωνιστικό κόστος.

Τρία ματς σε οκτώ μέρες και απόλυση Φερνάντεθ

Μέσα σε οκτώ μέρες, οι Αρκάδες αναγκάστηκαν να δώσουν τρία παιχνίδια και δεν κατάφεραν να κερδίσουν κανένα. Εφεραν ισοπαλία με Κέρκυρα, ενώ ηττήθηκαν από Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα. Αν και οι δικαιολογίες για τις μέτριες εμφανίσεις και τα αρνητικά αποτελέσματα ήταν πολλές, η διοίκηση τα χρέωσε στον Όσκαρ Φερνάντεθ, τον οποίο απέλυσε.

Η αστοχία με Γκονσάλβες και η νίκη του Βεργέτη

Χρέη προπονητή για τα επόμενα τρία παιχνίδια εκτέλεσε ο Οράσιο Γκονσάλβες, ωστόσο οι επιδόσεις του δεν ήταν καλύτερες. Δύο ισοπαλίες με Ατρόμητο και Ξάνθη στην Τρίπολη και μια ήττα από τον Εργοτέλη στην Κρήτη ήταν ο απολογισμός του και είδε με τη σειρά του την πόρτα της εξόδου. Το κλίμα άρχισε να αλλάζει στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, με υπηρεσιακό τεχνικό τον γυμναστή Στάικο Βεργέτη, όπου ο Αστέρας κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη.

Εποχή Τσιώλη στην Τρίπολη

Από τη 10η αγωνιστική, προπονητής στον Αστέρα Τρίπολης ανέλαβε ο Σάκης Τσιώλης. Ο Έλληνας τεχνικός κατάφερε να αναμορφώσει την ομάδα, να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το μεγάλο ρόστερ και να δώσει το σύνθημα για μια εντυπωσιακή αντεπίθεση. Επί των ημερών του, οι Αρκάδες σημείωσαν 12 νίκες, που με αυτή κόντρα στον ΠΑΟΚ, έφτασαν τις 13 που αποτελεί καλύτερη επίδοσή τους στη Super League. Παράλληλα, ο Αστέρας, σημείωσε τέσσερις σερί εκτός έδρας νίκες, σε γήπεδα που παραδοσιακά δυσκολευόταν, και συγκεκριμένα

Keywords
Τυχαία Θέματα