Αντωνιάδης: «Να σπάσουν τα στεγανά και συντεχνιακά συμφέροντα»

07:37 2/5/2012 - Πηγή: OnSports

Τη δυνατότητα να βοηθήσει τον κόσμο με όποιον τρόπο μπορεί, πιστεύει πως έχει ο Αντώνης Αντωνιάδης και για αυτό το λόγο αποδέχθηκε την πρόταση της ΝΔ για να είναι υποψήφιος στη Β' Αθηνών, όπως εξήγησε στην «Πράσινη».

Ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού υποστήριξε πως επιθυμεί να είναι δίπλα στον κόσμο και να ασχολείται καθημερινά με τα προβλήματά του. «Κατεβαίνω στην μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Ελλάδος,

την Βʼ Αθηνών. Είναι ατέλειωτη πραγματικά (σ.σ. γέλια). Με αυτοκίνητο θες μήνες να τη γυρίσεις. Είναι 52 Δήμοι συνολικά», είπε αρχικά στην εφημερίδα «Πράσινη» ο Αντώνης Αντωνιάδης και στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις.

-Πως πήρατε την απόφαση να κατέβετε στις εκλογές σε μια τόσο δύσκολη περίοδο;

«Εύλογο το ερώτημα. Έχω προσωπική φιλία με τον Αντώνη Σαμαρά. Βγήκα στη σύνταξη και είπα ότι θέλω να ξεκουραστώ. Ήμουν στην Άνδρο όταν με κάλεσε ο κ. Σαμαράς και μου είπε ότι με θέλει μαζί του. Ήρθα στην Αθήνα και συζητήσαμε από κοντά. Με έπεισε με πολύ καλά επιχειρήματα. Έχω κατέβει άλλες δύο φορές στις εκλογές είναι η αλήθεια. Αυτή θα είναι η τελευταία. Αν εκλεγώ, αν το θέλει ο κόσμος φυσικά, όλα καλά. Αλλιώς θα παραμείνω εκεί, ένας απλός στρατιώτης, να προσπαθώ να βοηθώ τον κόσμο με όποιο τρόπο μπορώ, να προσπαθώ να βοηθώ την πατρίδα μου».

-Μιλάμε για μια τρομερά δύσκολη περίοδο για την χώρα μας. Καθημερινά μιλάτε με τον κόσμο. Πως βιώνετε όλη αυτή την κατάσταση;

«Κοιτάξτε, εγώ έχω το πλεονέκτημα πως είμαι αναγνωρίσιμος. Ο κόσμος με ξέρει, πέρα από την πολιτική. Αυτό, όμως, δεν φτάνει για να με εμπιστευτούν. Πρέπει να γίνουν κι άλλα πράγματα. Ξαναλέω, ότι δεν αρκεί το γεγονός πως είμαι αναγνωρίσιμος. Στον δρόμο, ή όπου αλλού συναναστραφώ με κόσμο, κυρίως οι Παναθηναϊκοί αλλά και οπαδοί των άλλων ομάδων, ανεξάρτητα δηλαδή από οπαδική προτίμηση, έχουν να πουν μια καλή κουβέντα για μένα. Το γεγονός αυτό με ικανοποιεί και με ευχαριστεί υπέρμετρα. Αυτό έχω βιώσει στο μέχρι τώρα οδοιπορικό της προεκλογικής περιόδου».

-Πέρα από την προσφορά σας στον αθλητισμό τόσα χρόνια, από διάφορα πόστα, τι μπορείτε να δώσετε στον τόπο αν εκλεγείτε;

«Δεν πρέπει να κάνουμε ότι τα ξέρουμε όλα. Εγώ όπως θα ξέρει ο πολύς κόσμος, έχω ταυτιστεί με το ποδόσφαιρο. Πέρα από την καριέρα μου ως αθλητής, ήμουν πρόεδρος στον ΠΣΑΤ επί σειρά ετών, ενώ διετέλεσα και αʼ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην αρχή της πολυμετοχικότητας. Ξέρω τι πρέπει να κάνω στον χώρο του ποδοσφαίρου, λοιπόν.

Αν εκλεγώ και μου πει ο κ. Σαμαράς να πάω στο Υπουργείο Οικονομικών, για παράδειγμα, τι να πάω να κάνω; Ο καθένας πρέπει να βοηθά και να ασχολείται με αυτό στο οποίο μπορεί να είναι χρήσιμος. Στο χώρο του ποδοσφαίρου, κανείς δεν μπορεί να με ξεγελάσει. Ξέρω καλά το αντικείμενο. Εκεί μπορώ να προσφέρω, με την βοήθεια και την συμπαράσταση άλλων ανθρώπων, επιστημόνων κτλ, αλλά όπως και να το δει κανείς είναι ένας χώρος που τον γνωρίζω πολύ καλά».

-Αν λοιπόν όλα πάνε καλά, εκλεγείτε και στη συνέχεια σας ανατεθεί κάποιο πόστο που έχει να κάνει

Keywords
Τυχαία Θέματα