Βαρύτητα στην ψυχολογία ο Ολυμπιακός

07:37 2/5/2012 - Πηγή: OnSports

Ιδιαίτερη βαρύτητα στον ψυχολογικό τομέα ρίχνει ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, εν όψει του Final 4 της Κωνσταντινούπολης.

Ο Σέρβος τεχνικός, που έχει τεράστια εμπειρία σε Final 4 Ευρωλίγκας, γνωρίζει πολύ καλά πως ο παράγοντας της ψυχολογίας παίζει τεράστιο ρόλο και όπως είναι φυσικό θα φροντίσει από τώρα κιόλας να ρίξει μεγάλη βαρύτητα στο εν λόγω κομμάτι. Ο Ολυμπιακός διαθέτει

ουκ ολίγους «πρωτάρηδες», εξάλλου πρόκειται για ομάδα με μικρό μέσο όρο ηλικίας και με παίκτες που δεν έχουν ζήσει ανάλογες εμπειρίες στο παρελθόν. Επί της ουσίας, με εξαίρεση το Βασίλη Σπανούλη, το Λάζαρο Παπαδόπουλο, το Γιώργο Πρίντεζη, το Μιχάλη Πελεκάνο, τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη και τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο, οι Πειραιώτες δεν διαθέτουν άλλους παίκτες με παραστάσεις από Final 4. Ακόμα και ο Κώστας Παπανικολάου με τον Κώστα Σλούκα, που ήταν παρόντες στο Παρίσι το 2010, δεν είχαν τότε ουσιαστικό ρόλο στην ομάδα. Επίσης, για τους Πρίντεζη, Πελεκάνο, Βασιλόπουλο και Γλυνιαδάκη το Final 4 της Κωνσταντινούπολης θα είναι μόλις το δεύτερο στην καριέρα τους.

Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιποι οκτώ παίκτες του Ολυμπιακού (Βαγγέλης Μάντζαρης, Δημήτρης Κατσίβελης, Έισι Λο, Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους, Μάρκο Κέσελ, Κάιλ Χάινς, Τζόι Ντόρσεϊ και Πέρο Άντιτς) θα δώσουν για πρώτη φορά το παρών. Αυτό αποτελεί ένα πρόβλημα για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, ειδικά από τη στιγμή που στον ημιτελικό οι Πειραιώτες θα βρουν απέναντί τους μια ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα, ο βασικός κορμός της οποίας όχι απλώς έχει συμμετάσχει σε Final 4, αλλά πριν από δύο χρόνια σήκωσε το τρόπαιο στο Παρίσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα