Αλεξανδρής: «Συλλογική η προσπάθεια»

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής μετά τη νίκη επί της Ρουντούπις και την πρόκριση του Άρη στο Top 16 του Eurocup.

Ο Μακεδόνας τεχνικός, στη συνέντευξη Τύπου μετά την αναμέτρηση στο Αλεξάνδρειο, αναφέρθηκε στη συλλογική προσπάθεια που γίνεται φέτος στους «κίτρινους», στους παίκτες του που είναι επαγγελματίες οικογενειάρχες και στον κόσμο, που θα πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα. Αναλυτικά τα όσα είπε...

Για τον κόσμο

του Άρη: «Να ευχαριστήσω τον κόσμο. Χωρίς αυτούς θα έλειπε κάτι σήμερα (χθες, 20/12). Επίσης, όσους μας αγαπούν, μας στηρίζουν, μας πιστεύουν, δεν γκρινιάζουν, έχουν υπομονή, γιατί τίποτα δεν χτίζεται από τη μία ημέρα στην άλλη».

Για τη φετινή προσπάθεια: «Από 17 χρονών είμαι πρωταθλητής. Το λέω γιατί κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να χτίσουμε την ομάδα βήμα βήμα. Και για να περάσεις στα παιδιά όλα τα ερεθίσματα θέλει μεγάλη προσπάθεια. Ο Άρης ετοιμάζει ομάδα που θα πρωταγωνιστεί τα επόμενα χρόνια. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια και τη δουλειά που καταβάλλουν. Ήμουν έφηβος όταν στο Καυταντζόγλειο παίχτηκε ο τελικός Άρης - ΠΑΟΚ και πήραμε το Κύπελλο Ελλάδας. Από τότε έχω γίνει παππούς και δεν έχω χαρεί άλλη επιτυχία με το ποδόσφαιρο. Ο Άρης είναι ενιαίος και χαιρόμαστε με τις επιτυχίες όλων των τμημάτων. Αλλά αυτό το τμήμα αξίζει της σημερινής συμπαράστασης. Χάρηκα κι ελπίζω ο κόσμος να μείνει κοντά μας. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα και να ξέρετε ότι αυτή η εμφάνιση είναι συλλογική προσπάθεια όχι ατομική. Από το φροντιστή μέχρι τους βοηθούς».

Για την αναμέτρηση με τη Ρουντούπις: «Είχαμε λίγο άγχος. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε και πρόβλημα στο αγωνιστικό που έπρεπε να λύσουμε. Η Ρουντούπις ήρθε με δύο παίκτες μείον, με αποτέλεσμα να παίζει με ελαφριά σχήματα. Εμείς έπρεπε να βρούμε τρόπο να τους αντιμετωπίσουμε, γιατί δεν ταίριαζαν τα βαριά σχήματα. Η νίκη ήρθε στο τέλος, όταν χαμηλώσαμε το σχήμα. Ήταν η πρώτη φορά που παίξαμε με τέσσερις περιφερειακούς και το Μόλντροου. Η τακτική μας πέτυχε και κερδίσαμε και είμαι ευχαριστημένος».

Για τους Έλληνες παίκτες: «Δεν θέλω να κάνω παράπονα σε μια τέτοια μέρα, αλλά τα ελληνόπουλα αξίζουν άλλης μεταχείρισης. Είναι οικογενειάρχες επαγγελματίες και δεν γκρινιάζουν. Είναι οι μοναδικοί που δουλεύουν αγόγγυστα και δεν έχουν ούτε ένα παράπονο. Δεν μπορούν να κάνουν γιορτές απλήρωτοι. Είμαστε οικογένεια κι έτσι αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα, αλλά δεν πάει άλλο».

Για το Eurocup: «Τώρα, θα ξεκουραστώ. Την Πέμπτη (22/12) θα είμαι στη διάθεσή σας για να σας πω τους στόχους για τη συνέχεια. Να δούμε τους αντιπάλους και να κάνουμε το πρόγραμμά μας, για το πώς θα σχεδιάσουμε το πλάνο μας για τη συνέχεια. Ένα από τα χαρακτηριστικά της ομάδας είναι το επικοινωνιακό κομμάτι. Ύστερα από κάθε παιχνίδι συζητάμε τι πρέπει να κάνουμε. Έχω εξαιρετικούς συνεργάτες που τους λένε στα παιδιά τι πήγε καλά και τι όχι. Δεν έχουμε δικαίωμα να έχουμε έπαρση, πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι για να πετύχουμε όσα έχουμε στο μυαλό μας. Είναι μεγαθήρια αυτές οι ομάδε

Keywords
Τυχαία Θέματα