Στα πέναλτι η Ντόρτμουντ

Αν και αγωνίστηκε για 90 λεπτά με παίκτη λιγότερο, η Μπορούσια Ντόρτμουντ επιβλήθηκε της Φορτούνα Ντίσελντορφ στα πέναλτι ύστερα από το 0-0 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης σε αγώνα για τους «16» του Κυπέλλου Γερμανίας.

Μόλις στο 34ο λεπτό, ο Πάτρικ Οβομογέλα δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Ο 32χρονος διεθνής Γερμανός είχε παρατηρηθεί 8 λεπτά νωρίτερα από τον Γκράφε, διαιτητή της αναμέτρησης, αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει την δεύτερη επίπληξη εντός λίγων λεπτών.

Οι πρωτοπόροι της Bundesliga

2, όμως, δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν την αριθμητική τους υπεροχή σε κάποιο γκολ, οπότε το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος των 90 λεπτών. Το σκορ δεν άνοιξε ούτε στην ημίωρη παράταση, οπότε ακολούθησαν τα πέναλτι. Στην τελική διαδικασία, η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο φετινό Champions League επικράτησε με 5-4 και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Φορτούνα Ντίσελντορφ: Ρατατζάκ, Λαγκενέκε, Μουλονγκότι, Φαν Ντε Μπέρχ, Λέβελς, Λάμπερτζ, Μπότζεκ, Φινκ (63' Ντουμ), Μπέιστερ (79' Γιοβάνοβιτς), Ρόσλερ, Μπρόκερ.
Μπορούσια Ντόρτμουντ: Βαϊντεφέλερ, Χιούμελς, Οβομογέλα, Λέβε (80' Κρινγκε), Πίζτεκ, Κελ, Γκιουντόγκαν, Γκοσκρόιτζ, Μπλαζικόφσκι, Μπάριος (74' Πέριστις), Λεβαντόφσκι.

Παρακάτω τα υπόλοιπα επτά ζευγάρια των «16»:

Μπόχουμ-Μπάγερν 1-2
Νυρεμβέργη-Γκρόιτερ Φιρθ 0-1
Χόφενχαϊμ-Άουγκσμπουργκ 2-1

21 Δεκεμβρίου
Χέρτα-Καϊζερσλάουτερν
Χολστέιν-Μάιντζ
Στουγκάρδη-Αμβούργο
Γκλάντμπαχ-Σάλκε

Keywords
Τυχαία Θέματα