Tσιαντάκης: «Θα γίνει μεγάλη μάχη για τον τίτλο»

Την εκτίμηση ότι οι «μεγάλοι» του ελληνικού πρωταθλήματος θα κονταροχτυπηθούν μέχρι το τέλος για την κατάκτηση του τίτλου έκανε ο Νίκος Τσιαντάκης.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής σε δηλώσεις του στον Sentra FM μίλησε για το πρωτάθλημα που το θεωρεί άκρως ανταγωνιστικό, τόνισε πως θεωρεί τον Ολυμπιακό ακόμα φαβορί για τον τίτλο, αλλά εκτιμά πως θα κοντραριστεί πολύ με τον Παναθηναϊκό, ενώ σε ερώτηση για το αν μια ενδεχόμενη καλή πορεία

στο Europa League θα τον αφήσει πίσω στις εγχώριες διοργανώσεις είπε πως αυτό θα εξαρτηθεί από το αν θα έχει τραυματισμούς.

Αναφέρθηκε ακόμα στις παλιές του ομάδες, Ατρόμητο και Πανιώνιο λέγοντας πως οι Περιστεριώτες έχουν την δυνατότητα φέτος να «χτυπήσουν» πλέι οφ, ενώ οι «κυανέρυθροι» θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες αν δεν ενισχυθούν μεταγραφικά το Γενάρη, αλλά πιθανολογεί πως δεν κινδυνεύουν με υποβιβασμό.

Τέλος, για την Εθνική ομάδα της οποίας υπήρξε μέλος στο Μουντιάλ των ΗΠΑ ’94 είπε πως πλέον έχει αποκτήσει την δική της ταυτότητα, ο Φερνάντο Σάντος είναι μια πολύ καλή συνέχεια του Οτο Ρεχάγκελ και πως έχει πια καθιερωθεί ανάμεσα στις μεγάλες εθνικές ομάδες της Ευρώπης.

Αναλυτικά, ο Νίκος Τσιαντάκης είπε:

Για το γεγονός ότι το φετινό πρωτάθλημα ξεκίνησε παράξενα κι ενώ θα έχει αρχίσει ο δεύτερος γύρος θα διεξάγονται ακόμα παιχνίδια του πρώτου: «Αυτά είναι αλλοπρόσαλλα πράγματα. Ανέκαθεν η οργάνωση και ο προγραμματισμός ήταν το μεγάλο μας… προτέρημα. Ειρωνικά το λέω, βεβαίως. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ έχουμε ταλέντο, αγαπάμε τον αθλητισμό, το ποδόσφαιρο, δεν έχουμε σωστό προγραμματισμό. Αυτό μας φέρνει πίσω. Δεν έχουμε έλλειψη ταλέντου. Ενώ είμαστε μια μικρή χώρα καταφέρνουμε ασύλληπτα πράγματα. Θα καταφέρναμε ακόμα περισσότερα αν είχαμε προγραμματισμό. Άλλες χώρες έχουν λιγότερο ταλέντο από ό,τι εμείς, αλλά έχουν οργάνωση, πειθαρχία, κάτι που για μας είναι έξω από τις προτεραιότητές μας και αυτό πληρώνουμε παντού όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Είμαστε μια χώρα που θα έπρεπε να είμαστε πολύ καλύτερα, θα μπορούσαμε να ευημερούμε και ξαφνικά βρισκόμαστε σ’ αυτήν την κατάσταση. Νιώθω στενοχώρια, δεν μπορεί να μας έχουν ότι είμαστε οι χειρότεροι, δεν το αξίζουμε.

Για το πώς βλέπει το γεγονός ότι βρίσκονται στις πρώτες θέσεις οι τρεις «μεγάλοι» του τέως ΠΟΚ: «Υπάρχουν διαφορές, αλλά υπάρχουν και ομάδες που παίζουν καλά κι αυτό είναι ευχάριστο. Όταν βλέπουμε στην κορυφή ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και κοντά ομάδες όπως ο Ατρόμητος, πάει καλά η Ξάνθη, ο ΟΦΗ νομίζω ότι αυτό είναι ευχάριστο. Γίνεται ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό, κρατάει σε αγωνία, μπαίνουν αρκετά γκολ, είναι ευχάριστο για τον θεατή. Μπορεί να μην είμαστε Ισπανία, Γερμανία, Αγγλία δεν είναι και εύκολο να γίνουμε, είναι άλλες οι επενδύσεις εκεί, είναι τεράστιες οι διαφορές, απλά να είμαστε σε ένα υψηλό επίπεδο, θέλουμε, να μην γκρινιάζουμε… Βλέπουμε Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και θέλουμε να γίνουμε κάτι ανάλογο, δεν γίνεται. Πρέπει να ξέρουμε τις δυνατότητές μας.

Για το πώς είδε τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη: «Θεωρώ ότι ο Ολυμπια

Keywords
Τυχαία Θέματα