O μύθος του V7 στην καλύτερη έκδοσή του

09:37 9/4/2012 - Πηγή: OnSports

Στο V7 αλλάζουν τα πάντα για να παραμένει πιστό στην μύθο του... Νέος κινητήρας, νέα σχεδίαση, νέος εξοπλισμός: ο μύθος του V7 στην καλύτερη έκδοσή του.

1. ΤΟ ΝΕΟ V7: ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Δημιουργημένο το 2008, το V7 Classic έχει κερδίσει οπαδούς για το στυλ του, με προέλευση τους διάσημους προγόνους της

δεκαετίας του εβδομήντα, V7 Special και Sport, είναι ένα μοντέλο που συνδυάζει μοναδικά την τεχνολογία και την ευκολία χρήσης ενός σύγχρονου Moto Guzzi. Η επιτυχία του V7 Classic, συμπληρώθηκε το 2009 με το V7 Café, και ένα χρόνο αργότερα με το μοναδικό V7 Racer, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως show-bike στη EICMA 2009 και στη συνέχεια μπήκε στην παραγωγή μετά την μεγάλη απαίτηση των αγορών, για να ξεπεράσει κατά πολύ το φράγμα των 1000 μονάδων στις πωλήσεις.

Τα τρία αυτά μοντέλα συμπληρώνουν την γκάμα που είναι σε θέση να αναζωπυρώσουν νεανικές αναμνήσεις έμπειρων μοτοσυκλετιστών, αναμνήσεις από τα ταξίδια και τις φιλίες στη δεκαετία του εξήντα και του εβδομήντα, όταν η μοτοσυκλέτα ήταν ένα σύμβολο ελευθερίας και αντικομφορμισμού. Αξίες, που υποστηρίζονται από ένα «όνομα» που γιόρτασε τα ενενήντα χρόνια της ιστορίας του και έχουν κάνει το V7 μια μοτοσυκλέτα που εκφράζει πλήρως το πάθος και την ικανότητα του αναβάτη της.

Το project του νέου Moto Guzzi V7 αρχίζει με την επανεξέταση της ταυτότητάς του: κομψό, ιταλικό, δικύλινδρο, οικονομικά προσιτό και με μια μοναδική ιστορία. Ο μόνος δρόμος για να διατηρηθούν τα χαρακτηριστικά αυτής της προσωπικότητας και του project στο μέλλον ήταν μια σειρά από καινοτομίες σε μια περιοχή που οριοθετείται από την παράδοση των τεχνικών χαρακτηριστικών και του σχεδιαστικού στυλ. Μπορούμε να πούμε ότι το V7 είναι μια εντελώς νέα μοτοσυκλέτα, πιο ισχυρή, πιο γρήγορη, με μικρότερη κατανάλωση, που δείχνει σεβασμό στο περιβάλλον, πιο εκλεπτυσμένη και άνετη από ότι τα προηγούμενα μοντέλα, αλλά που εξακολουθεί να φοράει τον εγκάρσιο V-Twin 90° κινητήρα με άξονα μετάδοσης κίνησης και το διπλό σωληνωτό πλαίσιο. Δηλαδή τα διακριτικά στοιχεία της παράδοσης που έχει τις ρίζες της σε μια ιδέα που γεννήθηκε το 1967: το Moto Guzzi V7 700cc.

2. ΝΕΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ V7 ΜΕ ΜΟΝΟ ΣΩΜΑ ΨΕΚΑΣΜΟΥ

Ο αρχικός σχεδιασμός του κινητήρα χρονολογείται από το 1977, το έτος που έκανε ντεμπούτο το επιτυχημένο Moto Guzzi V50.
Από τότε ο κινητήρας έχει μια συνεχή βελτίωση, έχοντας χωρητικότητα από 350 έως 750 κυβικά εκατοστά, περνώντας από το καρμπυρατέρ στον ψεκασμό, αλλά μένοντας πάντα πιστός στη κλασσική διάταξη που ακολουθήθηκε από το αρχικό σχέδιο του μηχανικού Lino Tonti. Ο κινητήρας small block, που έχει εκτιμηθεί παγκοσμίως για τη θρυλική αξιοπιστία του και την κανονικότητα της λειτουργίας του, μετά από τόσα χρόνια χρειάζεται λίγο παραπάνω «ζωντάνια» στις ψηλές ταχύτητες.
Και έτσι, η αναζήτηση για μεγαλύτερη απόδοση άνοιξε την πόρτα σε ένα νέο σχεδιασμό, πλούσιο σε καινοτόμες λύσεις που καθιστούν αυτό τον κινητήρα ένα από τους πιο προηγμένους στην κατηγορία του. Ο νέος κινητήρας είναι

Keywords
Τυχαία Θέματα