Final Four part 1

23:02 9/5/2012 - Πηγή: OnSports

Χαίρετε κύριοι

Ετοιμάζοντας τις βαλίτσες για το final four το μυαλό μου δεν γίνεται να πάει πουθενά αλλού από τις δύο μεγάλες μάχες. Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά προσπαθώντας να κάνουμε μια σύγκριση των τεσσάρων μονομάχων, αναλύοντας τα συν και τα πλην. Ξεκινάμε με τον πρώτο ημιτελικό και την Παρασκευή το πρωί θα ανέβει κείμενο με την μάχη του Ολυμπιακού.

Περιφέρεια:
Εδώ είναι και το μεγάλο

πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού. Οι πρωταθλητές Ευρώπης ποντάρουν σε δύο μυαλά. Ομπράντοβιτς, Διαμαντίδης. Αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να φτάσει το παιχνίδι μέχρι τέλους, θα είναι μεγάλο πλεονέκτημα πως η δικές του επιθέσεις θα βγαίνουν από τα χέρια και το μυαλό του Διαμαντίδη ενώ της ΤΣΣΚΑ από του Τεόντοσιτς. Το ενδεχόμενο (που δεν μπορεί να θεωρηθεί απίθανο) να τρελαθεί ο Τεόντοσιτς και να πάρει περισσότερες επιθέσεις απ' ότι του αναλογούν μπορεί να είναι ο λόγος που θα οδηγήσει στη νίκη τον Παναθηναϊκό. Πολλά θα κριθούν από το ζευγάρι Γκόρντον - Καλάθη.
Δύο αθλητικοί γκαρντ που αμφότεροι δεν σουτάρουν καλά αλλά δίνουν ενέργεια στην ομάδα τους και συμβάλλουν ώστε να πάει η μπάλα σε όλους τους παίκτες. Ειδικά για την ΤΣΣΚΑ που ο βασικός της πλέι μέικερ είναι ο Τεόντοσιτς είναι πολύ σημαντικό ο δεύτερος να είναι πιο ομαδικός και να παίρνει λιγότερες προσπάθειες. Μάχη θα δοθεί σίγουρα μεταξύ Σισκάουσκας, Διαμαντίδη. Είναι βέβαιο πως όταν ο Καλάθης είναι μέσα στο παιχνίδι πολλές φορές θα δούμε το συγκεκριμένο ζευγάρι να παλεύει σε άμυνα και επίθεση. Ο Σισκάουσκας είναι μεγάλος παίκτης. Πλέον όμως δεν είναι τόσο καλός αμυντικός όπως τον θυμόμαστε από τη χρονιά που έπαιζε στον Παναθηναϊκό, ούτε μπορεί να έχει μεγάλη διάρκεια στο παιχνίδι του. Το ερωτηματικό για τον Παναθηναϊκό είναι ο Σάρας.

Ο άνθρωπος των final four φαίνεται να υπολείπεται από τον Σβεντ αλλά σε αυτά τα παιχνίδι μετράει πολύ η προσωπικότητα. Για τον Παναθηναϊκό θα είναι σημαντικό να πάρει τραβηγμένες προσπάθειες ο Τεόντοσιτς. Να τραβήξει περισσότερο στο σκοράρισμα ο Διαμαντίδης από τον Σισκάουσκας. Να δώσει μεγαλύτερη ενέργεια και να μπει καλύτερα στο παιχνίδι ο Καλάθης από τον Γκόρντον και να σουτάρει καλύτερα ο Σάρας από τον Σβεντ. Αν οι Διαμαντίδης, Καλάθης, Σάρας αναγκάσουν την ΤΣΣΚΑ να προσέξει πολύ την περιφερειακή άμυνα πιθανότατα να βρεθεί χώρος για inside basket που αρχικά μοιάζει αδύνατον με τους Κριάπα, Κιριλένκο, Κρέσιτς που διαθέτει από το 3 και πάνω η ΤΣΣΚΑ. Δύσκολα θα γίνουν τα πράγματα για τους ψηλούς του Παναθηναϊκού αν οι περιφερειακοί της ΤΣΣΚΑ δεν επιτρέψουν στους περιφερειακούς να παίξουν άμυνα χαμηλά. Είναι πολύ σημαντικό ο Σβεντ να είναι άστοχος ή να περιοριστεί. Μιλάμε για παίκτη που σουτάρει σταθερά 50% στα τρίποντα. Είναι απίστευτη η συνέπειά του και η σταθερότητα που παρουσιάζουν τα ποσοστά του στα τρίποντα καθώς το 50% έμεινε σταθερό σε όλες τις φάσεις της διοργάνωσης. Το να πάρει πλεονέκτημα στην περιφέρεια είναι πολύ σημαντικό για να μπορέσουν οι ψηλοί του Παναθηναϊκού να δώσει μάχη με τα θηρία της ΤΣΣΚΑ.

Φόργουορντ:
Στο 3,

Keywords
Τυχαία Θέματα