Νοβίτσκι: Η εκδίκηση ενός «μεγάλου» (photos+videos)

10:26 1/1/2012 - Πηγή: OnSports

Το 2006 ο Ντιρκ Νοβίτσκι στερήθηκε τον τίτλο του Πρωταθλητή του ΝΒΑ από τους Μαϊάμι Χιτ και τον Ντουέιν Ουέιντ, αλλά το 2011 ο «μεγάλος Γερμανός» πήρε την… εκδίκησή του νικώντας τους «big three» (Ουέιντ, Τζέιμς, Μπος), κατακτώντας παράλληλα κάτι που του άξιζε όλα αυτά τα χρόνια παρουσίας του στο ΝΒΑ. Το δακτυλίδι του Πρωταθλητή!

Το 2011 ήταν η χρονιά του Ντιρκ Νοβίτσκι! Ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους παίκτες (αν όχι ο καλύτερος) όλων των εποχών πήρε

το Ντάλας από το… χέρι και το οδήγησε σε αξέχαστες στιγμές, κάτι που ελάχιστοι περίμεναν. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος του ΝΒΑ οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον τεράστιο αυτόν αθλητή, ο οποίος κατά κάποιο τρόπο πήρε την εκδίκησή του απέναντι στους Χιτ και τον Ντούειν Ουέιντ (καθώς όταν είχαν κατακτήσει το πρωτάθλημα οι Χιτ δεν ήταν ούτε ο Λεμπρόν Τζέιμς, ούτε ο Κρις Μπος) με τον ίδιο ρεκόρ νικών μάλιστα (4-2 νίκες – ήττες). Η ηγετική φυσιογνωμία του Νοβίτσκι βοήθησε πάρα πολύ τους Πρωταθλητές να κατακτήσουν το τρόπαιο, καθώς ήταν αυτός που πήρε τις περισσότερες κρίσιμες επιθέσεις πάνω του. Εξάλλου, όταν η μπάλα «καίει» πρέπει να πάει σε σίγουρα χέρια.

{youtube}ef0CGbnf0VY{/youtube}

Ο ασταμάτητος MVP των πλέι οφ…

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι με τις εμφανίσεις του στα πλέι οφ της σεζόν 2010-11 αναδείχτηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης των πλέι οφ. Και πώς να μην υπάρξει αυτή η εξέλιξη όταν ο «μεγάλος Γερμανός» μετρούσε 27,7 πόντους ανά αγώνα, έχοντας παράλληλα 8,1 ριμπάουντ και 2,5 ασίστ. Αυτή ήταν η δεύτερη πιο παραγωγική του χρονιά στα πλέι οφ του ΝΒΑ, καθώς τη σεζόν 2001-02 μετρούσε 28,4 πόντους και 13,1 ριμπάουντ μέσο όρο ανά παιχνίδι. Όπως και να έχει πάντως ο Ντιρκ, ανεβάζει πάντα την απόδοσή του στα πλέι οφ, εκεί που κρίνονται όλα δηλαδή, καθώς την περσινή σεζόν στην κανονική διάρκεια ο Νοβίτσκι μετρούσε 20,5 πόντους και 4,5 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

{youtube}kIMudyQA5I8{/youtube}

Νοβίτσκι: «Ήμασταν η καλύτερη ομάδα»

Οι πανηγυρισμοί των «Μαβς» μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος κράτησαν περίπου δύο μέρες με τον Ντιρκ Νοβίτσκι να το χαίρεται με την ψυχή του. Σε δηλώσεις που έκανε πάντως ο ίδιος μετά την κατάκτηση του δακτυλιδιού, τόνισε πως η ομάδα του ήταν η καλύτερη ομάδα στο παρκέ και κατέκτησε δίκαια το πρωτάθλημα.

{youtube}ojaixzJC-Q0{/youtube}

{youtube}ZY89HptcT8Q{/youtube}

{youtube}v3VdNdYv0Fo{/youtube}

Keywords
Τυχαία Θέματα