Euro 2012: Ζητάει συγκέντρωση ο Λεβ

Ο τεχνικός της Γερμανίας, Γιόακιμ Λεβ θέλει η ομάδα του να παρουσιαστεί συγκεντρωμένη στην αναμέτρηση με την Ολλανδία.

Μία νίκη θέλει πλέον η Γερμανία για να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του θεσμού. Αν αυτή έρθει με την Ολλανδία τότε θα είναι εντελώς αδιάφορη στην τελευταία αγωνιστική με τη Δανία και θα μπορέσει να κάνει συντήρηση δυνάμεων.

Ο τεχνικός των «πάντσερ», Γιόακιμ Λεβ ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να παραμείνουν συγκεντρωμένοι: «Όλοι γνωρίζουν πως η Ολλανδία είναι ομάδα μεγάλης κλάσης και έχει δείξει στο παρελθόν

ότι μπορεί να παίξει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο», είπε αρχικά ο 52χρονος τεχνικός για να συνεχίσει:

«Έχουν μία δύσκολη κατάσταση λόγω της ήττας τους στην πρεμιέρα, αλλά αυτό δεν είναι σημαντικό για εμάς. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε το δικό μας παιχνίδι. Μπορούν να μας δημιουργήσουν αρκετά προβλήματα στην άμυνα. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα αλλάξουν το επιθετικό τους σχήμα λόγω του κακού αποτελέσματος στην πρεμιέρα τους. Ίσως δεν άξιζαν την ήττα από την Δανία, γιατί είχαν αρκετές ευκαιρίες και ήταν άτυχοι», συνέχισε ο έμπειρος τεχνικός.

«Φυσικά και θα έχει περισσότερη πίεση γιατί είναι σε μία περίπλοκη κατάσταση και πρέπει να κερδίσουν το παιχνίδι. Το παιχνίδι θα είναι ανοιχτό. Το 2010 η Ολλανδία βρέθηκε στον τελικό και εμείς ήμασταν τρίτοι. Νομίζω και οι δύο ομάδες έχουν αισιοδοξία για τη νίκη».

Σε ό,τι αφορά την κόντρα των δύο ομάδων είπε: «Είναι λογικό να υπάρχει μεγάλη κόντρα μεταξύ των δύο ομάδων γιατί είναι δύο παραδοσιακές ομάδες. Υπήρξαν σπουδαία παιχνίδια στο παρελθόν. Όλα αυτά όμως είναι ιστορία πλέον. Από όποια οπτική και να το δει κανείς πρόκειται για μεγάλη κόντρα. Αρκετοί Ολλανδοί αγωνίζονται στο γερμανικό πρωτάθλημα και οι σχέσεις μεταξύ των παικτών είναι καλές και υπάρχει μία υγιής κόντρα».

Στη συνέχεια, ο Λεβ υποστήριξε πως είναι αρκετά πιθανό να προβεί σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα: «Δεν υπάρχει πρόβλημα να αλλάξει μία ομάδα που έχει κερδίσει. Υπάρχουν διαφορετικές καταστάσεις και πρέπει να δεις πιο αναλυτικά κάποια δεδομένα. Θα δούμε πως θα πάνε οι προπονήσεις και μετά θα μιλήσουμε για να δούμε αν χρειαστεί να κάνουμε αλλαγές. Ίσως χρειαστείς κάποιον πιο φρέσκο πδοοσφαιριστή ή να κάνεις μία αλλαγή στο 60’. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το παιχνίδι με την Πορτογαλία. Ίσως μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα επιθετικά», είπε ο Λεβ.

Keywords
Τυχαία Θέματα