Βασιλάκης στο Onsports: «Πεντακάθαρο το γκολ του Φωτάκη»

Καμία απολύτως αμφιβολία ως προς την εγκυρότητα του γκολ του Γιώργου Φωτάκη δεν θα πρέπει να γεννάται, σύμφωνα με την ανάλυση που έκανε στο Onsports, o τηλεκριτικός διαιτησίας Περικλής Βασιλάκης. «Πεντακάθαρο γκολ»!

«Από την πρώτη κιόλας ματιά και χωρίς το ριπλέι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως επρόκειτο για πεντακάθαρο γκολ. Δεν είναι

απλά μια φάση όπου η αμφιβολία δίνεται υπέρ του επιτιθέμενου. Ο Φωτάκης είναι καθαρά καλυπτόμενος και κατά συνέπεια, κακώς ακυρώθηκε το γκολ.

Ηταν ένα τραγικό λάθος του βοηθού ο οποίος νωρίτερα είχε 2-3 σωστές υποδείξεις. Το λάθος του έμπειρου βοηθού, θα το παρομοίαζα με τις δύο κίτρινες κάρτες και την άδικη αποβολή του Καρμπάγιο από τον Παπασταθόπουλο στο πρώτο παιχνίδι με την Πολωνία… » τόνισε ο πρώην διεθνής διαιτητής, για την φάση που φωνάζει η εθνική ομάδα και θα μπορούσε να της δώσει την ευκαιρία να «επιστρέψει» νωρίτερα στο παιχνίδι.


- Για το εάν ο διαιτητής θα μπορούσε να πάρει την φάση πάνω του και να αγνοήσει την υπόδειξη του επόπτη από την στιγμή που επρόκειτο για μία «καθαρή» φάση:

«Όχι είναι πολύ δύσκολο να πάρει ο διαιτητής πάνω του μία τέτοια φάση. Είναι καθαρά υπόθεση βοηθού, χωρίς ο διαιτητής να μπορεί να παρέμβει».

- Το γενικότερο σχόλιο για τα σφυρίγματα του Γάλλου Στεφάν Λανουά και τις υποδείξεις των βοηθών του:

«Δεν μου άρεσε καθόλου η διαιτησία. Επαιξε… φιλοτσέχικαμ χωρίς να δώσει καμία απολύτως αμφισβητούμενη φάση υπέρ της Ελλάδας. Στον πειθαρχικό έλεγχο ο διαιτητής δεν ήταν καθόλου καλός. Λανθασμένη η κίτρινη κάρτα στον Σαλπιγγίδη, ενώ έκλεισε τα μάτια σε καταφανέστατη κίτρινη σε φάουλ από πίσω του Πίλαρ στον Τοροσίδη στο β΄ημίχρονο, όπως και σε μαρκάρισμα του Γίρασεκ στον Καραγκούνη στο 83΄.

Σημαντικό λάθος έγινε και από τον β΄βοηθό, όταν υπέδειξε οφ σάιντ τον Γκέκα στο 72΄ σε μία φάση όπου εγκυμονούσε κινδύνους για την άμυνα των Τσέχων. Γενικότερα, για μία ακόμη φορά η διαιτησία υπέπεσε σε καθοριστικά λάθη εις βάρος της εθνικής μας ομάδας».

Keywords
Τυχαία Θέματα