Euro 2012: Νίκη με Ρωσία και φύγαμε για προημιτελικά

Στο ισόπαλο 1-1 έμειναν Πολωνία και Ρωσία με αποτέλεσμα η Ελλάδα να θέλει τη νίκη για την τελευταία αγωνιστική που της εξασφαλίζει την πρόκριση!

Μετά την ήττα της Ελλάδας από την Τσεχία με 2-1, μόνο ένα σενάριο θα έδινε αρκετές ελπίδες στη «γαλανόλευκη» για την πρόκριση. Αυτό που θα αναδείκνυε ισόπαλες τις Πολωνία και Ρωσία.

Σε αυτό το ενδεχόμενο, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος θα είχε στο χέρι της την πρόκριση.

Κάτι που έγινε με τις δύο ομάδες να μένουν στο ισόπαλο 1-1. Έτσι η Ελλάδα αν επικρατήσει για την τελευταία αγωνιστική, θα πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά ανεξαρτήτως του άλλου αποτελέσματος του ομίλου!

Οι Πολωνοί μπήκαν πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 7’ άγγιξαν το γκολ. Ο Ομρπάνιακ έκανε το φάουλ με τον Βασιλέφσκι από κοντά να βλέπει τον Μαλαφέεβ να αποκρούει με τα πόδια. Στο 18’ ο Πολάνσκι βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας της Ρωσίας σκοράροντας με το τέρμα του να ακυρώνεται ορθώς ως οφσάιντ.

Όσο η ομάδα του Φράντσισεκ Σμούντα δεν εκμεταλλευόταν τις ευκαιρίες που δημιουργούσε, ήρθε η Ρωσία να πάρει το προβάδισμα στο 37΄όταν ο Αρσάβιν εκτέλεσε το φάουλ και ο Τζαγκόεφ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ πετυχαίνοντας το τρίτο του τέρμα στη διοργάνωση.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι μπήκαν και πάλι με φόρα και κατάφεραν να φτάσουν σχετικά γρήγορα στην ισοφάριση. Στο 57’ ο Μπλατζικόφσκι πήρε την μπάλα από τα πλάγια και συγκλίνοντας προς το κέντρο έκανε το δυνατό σουτ με την μπάλα να καρφώνεται στο βάθος της εστίας του Μαλαφέεβ διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Από εκεί και πέρα, η Ρωσία είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης με τους Πολωνούς να προσπαθούν με αντεπιθέσεις να δημιουργήσουν προβλήματα χωρίς όμως να φτάσουν σε μία κλασική ευκαιρία. Πλέον όλα θα κριθούν για την τελευταία αγωνιστική όπου η Πολωνία με νίκη επί της Τσεχίας φτάνει σίγουρα στην πρόκριση και η Ελλάδα θα τα παίξει όλα για όλα, καθώς αν επικρατήσει της Ρωσίας θα πάρει και αυτή με τη σειρά της το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Το Onsports σας μετέφερε LIVE την εξέλιξη της αναμέτρησης: Πολωνία – Ρωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα