Euro 2012: Η Τσέλσι παίρνει τη θέση της… Ελλάδας!

Από το 2004 και ύστερα, όλες οι μικρότερης δυναμικής ομάδες θέτουν ως παράδειγμα την Ελλάδα του Euro της Πορτογαλίας, κάτι που άλλαξε όμως.

Ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος της Ελλάδας δεν είχε πιστέψει ότι η Εθνική ομάδα της χώρας μας θα έκανε την τεράστια έκπληξη το 2004 και θα κατακτούσε το Euro 2004. Από τότε, δεκάδες ομάδες που ξεκινούσαν μία

διοργάνωση χωρίς κάποια ουσιαστική ελπίδα για την κατάκτηση της διοργάνωσης, ανέφεραν: «Θα πάμε όπως η Ελλάδα. Θα ακολουθήσουμε το παράδειγμά της» και όχι άδικα είναι η αλήθεια.

Δυστυχώς για εμάς, από φέτος όλο αυτό το φαινόμενο θα εμφανίζεται ολοένα και λιγότερο. Ο λόγος δεν έιναι άλλος από την Τσέλσι. Οι «μπλε» ολοκλήρωσαν με την πλευρά τους, μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις.

Αφήνοντας αρχικά εκτός διοργάνωσης της Μπαρτσελόνα, πήγαιναν με τρομερές απουσίες στο «Αλιάνζ Αρένα» για να διεκδικήσουν το Champions League.Εντέλει με μία μεγάλη ανατροπή στα τελευταία λεπτά και στη διαδικασία των πέναλτι, έφτασαν στο στόχο τους.

Πλέον, αρκετά αγγλικά tabloids φέρουν ως παράδειγμα την Τσέλσι για την πορεία της Αγγλίας στα τελικά του Euro 2012 και αναφέρουν πως τα «τρία λιοντάρια» θα πρέπει να πάρουν το παράδειγμα της ομάδας του Ρομπέρτο ντι Ματέο για να φτάσουν στην κατάκτηση του τίτλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα