Το παιδί Καρκίνος και οι 12 μαμάδες του

Το παιδί Καρκίνος σε σχέση με το ζώδιο της μητέρας του

1. Το παιδί Καρκίνος

Συνήθως είναι εξαιρετικά ευφάνταστο, ευγενικό και τρυφερό. Διαθέτει ανεπτυγμένη διαίσθηση και αφιερώνει όλο του το χρόνο στη δημιουργία ή τη συντήρηση ενός ήσυχου καταφύγιου, όπου θα μπορεί να δημιουργεί σχέδια και θα διοχετεύει την συναισθηματική του ενέργεια.

Ο συναισθηματικός του κόσμος είναι απέραντος και έχει πολύ μεγάλη ανάγκη να δίνει και να παίρνει αγάπη κι αγκαλιές. Η διαμόρφωση της προσωπικότητας του δέχεται μεγάλη επιρροή

από την οικογένεια και ιδιαίτερα από τη μητέρα, την οποία ταυτίζει με την αγάπη και το αίσθημα της ασφάλειας.

Και αυτή η άμεση εξάρτηση είναι ένα στοιχείο-κλειδί για την περαιτέρω ανάπτυξη του. Η μητέρα του δεν πρέπει να κάνει κατάχρηση συναισθηματικής εξουσίας, αφού έτσι θα δυσκολέψει πάρα πολύ την μετέπειτα κοινωνική προσαρμογή του -ιδιαίτερα στο θέμα των σχέσεων.

Η διάθεση, οι επιθυμίες και τα συναισθήματα του μεταβάλλονται διαρκώς στη διάρκεια της ίδιας ημέρας, σαν την άμπωτη και την παλίρροια. Πότε είναι χαρούμενο, πότε είναι μελαγχολικό γιατί χρειάζεται την αποδοχή σας και πότε κλαίει ή προσκολλάται επίμονα στην αγκαλιά σας, επειδή έχει ανάγκη από επιβεβαίωση και ενίσχυση με εκδηλώσεις αγάπης. Το ίδιο δεν εκφράζεται ξεκάθαρα, γι' αυτό χρειάζεται να μάθετε να ερμηνεύετε σωστά τις διαθέσεις του, χωρίς να ενοχοποιείτε ούτε εκείνο, ούτε τον εαυτό σας τις φορές, που σας ασκεί αριστοτεχνικά συναισθηματική πίεση.

Αν και συχνά θα ονειροπολεί κατά την ώρα του διαβάσματος, θα τα πηγαίνει πολύ καλά σε μαθήματα που το ενδιαφέρουν, όπως η ιστορία που το γοητεύει, καθώς αναφέρεται σε γεγονότα που σχετίζονται με προηγούμενες περιόδους και εποχές. Οι αλλαγές σχολείου, περιβάλλοντος αλλά και δασκάλων το επηρεάζουν σε πρώτη φάση αρνητικά ως προς την απόδοση του.

Παράλληλα, του αρέσει να κρατά όλα τα πράγματα, που αγαπά, για να μην αποκοπεί από το παρελθόν και για να αναβιώνει τα συναισθήματα, που το δένουν με αυτά.. Ακόμη κι αν έχει μεγαλώσει, έχει τα παιγνίδια του, παλιά πιστοποιητικά και φωτογραφίες, που το συνδέουν με το παρελθόν, που είναι γνώριμο άρα οικείο.

Έχει μια θαυμάσια μνήμη, που αποθηκεύει ότι το ενδιαφέρει και στη συνέχεια ανασύρει, όταν το χρειαστεί.

Του αρέσουν εκπαιδευτικά παιχνίδια, που αναπτύσσουν την ικανότητα του νου να συγκρατεί και παράλληλα έλκεται από τις χρωματιστές εικόνες των βιβλίων και των παραμυθιών, που το ταξιδεύουν σε ονειρικούς προορισμούς και το φέρνουν κοντά με τις λεπτές αποχρώσεις των συναισθημάτων. Το γοητεύουν ασχολίες, που σχετίζονται με το θέατρο ή έχουν την έννοια του καμουφλάζ καθώς ενισχύουν την ενστικτώδη τάση του για προσαρμογή και αυτοπροστασία.

Επιπλέον, χαίρεται με δραστηριότητες κοντά στην θάλασσα αλλά και επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Έχει καλή επαφή με τα ζώα, τα οποία φροντίζει με εξαιρετική αφοσίωση και λεπτότητα.

Φροντίστε λοιπόν να παρέχετε σταθερότητα και αγάπη στο γλυκό σας Καρκινάκι και συνάμα να του εμφυσήσε

Keywords
Τυχαία Θέματα