Το παιδί Δίδυμος και οι 12 μαμάδες του

Το παιδί Δίδυμος σε σχέση με το ζώδιο της μητέρας του

1. Το παιδί Δίδυμος







Η κινητικότητα και η ταχύτητα της αντίληψής του γίνονται φανερά από πολύς νωρίς. Κατά τη βρεφική ηλικία, όταν δεν κινείται, τα μάτια του παίζουν χαριτωμένα και εξετάζουν τα πάντα με απέραντη περιέργεια. Τα χέρια του είναι δραστήρια, ευκίνητα και μπορεί εύκολα να μιμείται με συσπάσεις των μυών του προσώπου ή κινήσεις του σώματος. Μαθαίνει να περπατά και να μιλά γρήγορα και συχνά μπορεί να διαφύγει της προσοχής

σας καθώς του αρέσουν οι αναζητήσεις. Περνά ευχάριστα με δραστηριότητες που συνδυάζουν τη διασκέδαση και τη γνώση και αναζητά παιχνίδια που ενισχύουν την ενεργό συμμετοχή και την εμπειρία με τα αντικείμενα. Ο λόγος και οι λέξεις το γοητεύουν καθώς αναπτύσσουν τη φαντασία και του ακονίζουν το μυαλό. Δεν θα έχει δυσκολίες στη μάθηση, θα μελετάει τα μαθήματα που το ενδιαφέρουν, δεν θα εστιάζεται σε λεπτομέρειες και θα προσπαθεί να αποκτήσει μια ευρεία γνώση και πλατιά ενημέρωση για όλα τα πράγματα. Οξυδερκές και εύστροφο θα διακρίνεται σε πνευματικές δραστηριότητες: μαθηματικά, λογοτεχνία, ξένες γλώσσες και θα του αρέσει να μοιράζεται τις γνώσεις του με τους άλλους. Θα έχει ταλέντο να ξεγλιστράει επιδέξια, χάρη στην ευγλωττία και συνάμα την ορθολογιστική προσέγγιση των θεμάτων.

Ακριβώς επειδή θα αναλύει τα πάντα με τη λογική, συχνά θα δυσκολεύεται να συνδεθεί με τα συναισθήματα, με αποτέλεσμα να αισθάνεται είτε διχασμένο είτε αποκομμένο από τον εαυτό του. Είναι χρήσιμο λοιπόν να διδαχθεί ότι η λογική και το συναίσθημα συμπληρώνουν το ένα το άλλο και δεν αλληλοαναιρούνται.

Ένα βασικό στοιχείο της προσωπικότητάς του είναι η ανησυχία, η οποία είτε εκδηλώνεται με νευρικές κινήσεις όπως το κούνημα του ποδιού ή το φάγωμα των νυχιών είτε καλύπτεται με την ανάπτυξη πολλαπλών και ποικίλων ενδιαφερόντων. Έχετε επιπλέον υπόψη σας ότι είναι από τα παιδιά που δεν ικανοποιείται με μια δραστηριότητα τη φορά και μπορεί να κάνει πολλά πράγματα το ίδιο χρονικό διάστημα. Θεωρείται ενθαρρυντικό από την προσχολική ηλικία να του δωρίζετε διανοητικά - εκπαιδευτικά παιχνίδια, βιβλία, και να φροντίζετε να διοχετεύει την κινητικότητά του σε μια σειρά από χόμπι όπως σπορ, περιηγήσεις, εκδρομές, playgroups. Συνοψίζοντας, μπορείτε να κρατήσετε στο μυαλό σας ότι ο λιλιπούτειος Δίδυμος, είναι αεικίνητος, ευπροσάρμοστος, ευφυής και προπάντων επικοινωνιακός.

2. Οι μαμάδες



Μαμά Κριός

Ενεργητική και προοδευτική, μαθαίνετε το παιδί σας να αναζητά νέες συγκινήσεις και να ζει πρωτόγνωρες εμπειρίες. Ωστόσο, επειδή κατέχεστε από βιασύνη και αδημονία, συχνά χρειάζεται να συνειδητοποιείτε τη σπουδαιότητα της νοητικής επικοινωνίας και να αποφεύγετε να είστε απότομοι στην παρατεταμένη επιθυμία του μικρού σας για συζήτηση.

Μαμά Ταύρος

Αγαπάτε τη σταθερότητα και τη σιγουριά και αρκετές φορές νιώθετε άβολα με την ασταθή συμπεριφορά του. Προσπαθήστε να το μάθετε να κατευθύνει τ

Keywords
Τυχαία Θέματα